Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 09:09

Κυπαρισσία: Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί ο 72χρονος που δολοφόνησε τον 38χρονο

Γράφτηκε από την

 

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί ο 72χρονος που δολοφόνησε τον 38χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος “Γερμανός” στην Κυπαρισσία, πυροβολώντας τον μέσα στο κατάστημα από κοντινή απόσταση στην κοιλιακή χώρα.

Με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα Κυπαρισσίας κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, και πλέον θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Λίγα λεπτά πριν από τις 12 χθες το μεσημέρι, με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και παρουσία, αλλά και εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών, ο κατηγορούμενος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας. «Δολοφόνε!» του φώναξαν δυνατά οι παρευρισκόμενοι, και με γρήγορες κινήσεις οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο εσωτερικό του κτηρίου. Εκεί παρέμεινε για 2 ώρες και 45 λεπτά, αλλάζοντας εν μέρει τη σκληρή αρχική του στάση, όπως λένε οι πληροφορίες.

Σε ερώτηση των δικαστικών λειτουργών φέρεται να απάντησε πως έχει μετανιώσει, ενώ σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει, αλλά να τραυματίσει το θύμα και γι’ αυτό -φέρεται να είπε- πυροβόλησε μόνο μια φορά. Για ακόμη μια φορά, όπως και προχθές στην πρώτη προσαγωγή ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, ζήτησε να του επιβληθεί η αυστηρότερη ποινή.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι και χθες ενώπιον των δικαστικών λειτουργών εμφανίστηκε και απολογήθηκε χωρίς δικηγόρο, αφού ο ίδιος από προχθές είχε αποποιηθεί αυτό το δικαίωμά του.

Η αποχώρησή του από το Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας έγινε και πάλι εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών.

Στην πόλη εξακολουθεί και πλανάται ένα αναπάντητο “γιατί”. Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους, πώς η αντίδραση για έναν λογαριασμό 143 ευρώ όπλισε το χέρι που με αποφασιστικό τρόπο πήγε και εν ψυχρώ πυροβόλησε τον άτυχο 38χρονο.