Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 21:58

Μεσσηνία: 25χρονος κατηγορείται για κλοπή σε σπίτι στον Αγιο Φλώρο

Μεσσηνία: 25χρονος κατηγορείται για κλοπή σε σπίτι στον Αγιο Φλώρο

 

Ενας 25χρονος Ρομά κατηγορείται για την κλοπή που έγινε σε κλειστό σπίτι στον Αγιο Φλώρο του Δήμου Καλαμάτας το διάστημα μεταξύ 24 και 31 Μαρτίου.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος μένει μόνιμα στην Καλαμάτα, ανακάλυψε όταν πήγε στο χωριό του ότι είχαν διαρρήξει το σπίτι και είχαν κλέψει από μέσα ηλεκτρικές μικροσυσκευές και είδη οικιακής χρήσης, ένα ποδήλατο, ένα χορτοκοπτικό, δύο μπαταρίες φωτοβολταϊκών και έναν συσσωρευτή τάσης.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, που εξιχνίασε την κλοπή, έψαξε στο κατάλυμα του 25χρονου Ρομά στον Αγιο Κωνσταντίνο και βρήκε μέρος από τα κλοπιμαία, τα οποία επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

 

32 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Συνολικά 32 συλλήψεις έγιναν σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο εξορμήσεων των αστυνομικών υπηρεσιών Πελοποννήσου από τις 16 Απριλίου έως και προχθές Μεγάλη Τρίτη. Σε όλη την Πελοπόννησο συνελήφθησαν συνολικά 76 άτομα, προσήχθησαν 108 και έγινε έλεγχος σε 1.231. Επιπλέον, ελέγχθηκαν 1.032 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 239 παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν: 2 Ελληνες Ρομά και μία αλλοδαπή για ρευματοκλοπή. 4 αλλοδαποί και 3 Ελληνες για ναρκωτικά. Και από τους 7 συλληφθέντες κατασχέθηκαν συνολικά ποσότητες χασίς 8,4 γραμ., 4 φυτά χασίς και 2 τσιγαριλίκια χασίς. Επίσης, συνελήφθη ένας Νιγηριανός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και κατασχέθηκαν οι ζώνες που πωλούσε, καθώς και 4 Ελληνες και 2 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Τέλος, συνελήφθησαν ακόμα 15 αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια των τμηματικών επιχειρήσεων και στους 5 νομούς της Περιφέρειας βεβαιώθηκαν συνολικά 224 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 12 παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, καθώς και 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.