Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 07:45

Χτύπησε… κόκκινο η δράση των τσιγγάνων

Χτύπησε… κόκκινο η δράση των τσιγγάνων

Η παραβατικότητα των τσιγγάνων αυξάνει μέρα με τη μέρα και οι τοπικοί άρχοντες κάνουν… δηλώσεις ζητώντας περισσότερη αστυνόμευση.

 

Πολλά χωριά των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης ζουν με το φόβο των τσιγγάνων που κλέβουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους. Χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μετά τη συνάντηση που είχε με τους πρόεδρους Αριος Θανάση Μπρούμα και Μικρομάνης Χάρη Κουτσουρόπουλο, δήλωσε ότι "πρέπει να υπάρξει παρουσία του κράτους στην περιοχή". Πριν δυο εβδομάδες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος δήλωσε ότι εξαντλείται η υπομονή των πολιτών και της δημοτικής αρχής εξαιτίας των συνεχιζόμενων κρουσμάτων βίας και παραβατικότητας.
Οι δηλώσεις των δημάρχων γίνονται όταν αυξάνουν τα φαινόμενα βίας και ξεχνιούνται μετά από λίγο καιρό μέχρι να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος έντονης παραβατικότητας. Στην πραγματικότητα οι δηλώσεις των τοπικών αρχόντων γίνονται κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους και δεν προσφέρουν τίποτα όσο η κυβέρνηση δεν προχωρά σε ουσιαστική αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης όμως παραμένει στα συρτάρια και κανένας δεν γνωρίζει πότε θα υλοποιηθεί. Μέχρι να υλοποιηθεί, οι κάτοικοι πολλών χωριών θα ζουν με το φόβο της τσιγγάνικης παραβατικότητας.