Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 08:32

Καλαμάτα: “Επιδρομή” σε μαγαζιά από δύο μαντιλοφορεμένες γυναίκες

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: “Επιδρομή” σε μαγαζιά από δύο μαντιλοφορεμένες γυναίκες

“Επιδρομή” σε τουλάχιστον 4 καταστήματα στο κέντρο και στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, την οδό Φαρών και την οδό Μακεδονίας, κλέβοντας μικροποσά, προϊόντα και ένα κινητό τηλέφωνο, έκαναν μεσημέρι προς απόγευμα Τρίτης δύο μαντιλοφορεμένες γυναίκες με μάσκα στο πρόσωπο, για προστασία από τον κορονοϊό και τις… κάμερες.

Αν και η Αστυνομία δηλώνει άγνοια για τα περιστατικά, οι 4 επαγγελματίες που οι υπάλληλοί τους έπεσαν θύματα των δύο γυναικών, ανέβασαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media το τι έγινε, προειδοποιώντας άλλους επαγγελματίες να προσέχουν, μαζί με φωτογραφίες των δύο γυναικών από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των μαγαζιών τους.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με τις δημόσιες καταγγελίες των καταστηματαρχών, οι δύο γυναίκες φέρονται να έδρασαν σε κατάστημα καφέ, όπου με διάφορα τεχνάσματα και κάνοντας φασαρία για την τιμή ενός αναψυκτικού έκλεψαν από το ταμείο 20 ευρώ. “Εμείς την "πατήσαμε", ελπίζω να την γλιτώσει κανένας άλλος”, έγραψε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης.

Οι ίδιες, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες από κάμερες παρακολούθησης, βρέθηκαν και σε ανθοπωλείο, από όπου εκλάπη ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ από κατάστημα στην οδό Υπαπαντής φέρονται να πήραν διάφορα προϊόντα, κι όταν άρχισαν να φωνάζουν για να αποσπάσουν την προσοχή της υπαλλήλου, επενέβη ένας πελάτης και έφυγαν.

Οι ίδιες μαντιλοφορεμένες γυναίκες φαίνεται ότι, σύμφωνα με την ανάρτηση του ιδιοκτήτη, έδρασαν και σε ένα ακόμα κατάστημα - πρατήριο άρτου, όπου οι υπάλληλοι τις κέρασαν παγωτίνια και αυτές για να… τις ευχαριστήσουν για την ευγένειά τους, έκλεψαν 50 ευρώ. Συγκεκριμένα, γράφει ο ιδιοκτήτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: “Το μεγάλο κακό δεν είναι να κλέψεις ένα πενηντάρικο! Το μεγάλο κακό είναι να κλέβεις την αθωότητα νέων παιδιών που δουλεύουν από τις 6 το πρωί για να πάνε ένα μεροκάματο σπίτι τους και τα αναγκάζεις να αρχίσουν να βλέπουν τον κόσμο πιο καχύποπτα πλέον. Υ.Γ. Τα παγωτάκια που σας κέρασαν τα κορίτσια καλοχώνευτα και το καλό κάποια στιγμή γυρίζει. Το μόνο σίγουρο. Ενώ το κακό σε τρώει μέσα σου για πάντα”. 

 


NEWSLETTER