Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 12:58

Σύλληψη 34χρονου συμβασιούχου πυροσβέστη με 1 κιλό ηρωίνης στα διόδια Βελιγοστής (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σύλληψη 34χρονου συμβασιούχου πυροσβέστη με 1 κιλό ηρωίνης στα διόδια Βελιγοστής (βίντεο)

 

Με κάλυψη την υπηρεσιακή του στολή, ένας συμβασιούχος πυροσβέστης σε υπηρεσία της Αττικής μετέφερε την Κυριακή στην Καλαμάτα, κρυμμένη στην πίσω πόρτα του αυτοκινήτου της συντρόφου του, 50.000 δόσεις ηρωίνης.

Ο συμβασιούχος πυροσβέστης, Αρκάς στην καταγωγή, συνελήφθη στα διόδια της Βελιγοστής από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Οι Μεσσήνιοι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες για τη μεταφορά που θα γινόταν με σκοπό τα ναρκωτικά να διακινηθούν στη Μεσσηνία. Ο 34χρονος συλληφθείς εκτιμάται ότι δεν είχε απλά το ρόλο του μεταφορέα, αλλά ότι είναι και διακινητής της ποσότητας των συνολικά 1.033 γραμμαρίων ηρωίνης – και η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας εξετάζει το ενδεχόμενο να έχει συνεργούς στο νομό.

Πιο αναλυτικά, ο πυροσβέστης φορώντας την υπηρεσιακή του στολή χωρίς να βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά για να αποφύγει τυχόν αστυνομικό έλεγχο, ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής το ταξίδι του από περιοχή της Δυτικής Αττικής με προορισμό την Καλαμάτα. Σε ειδική κρύπτη ανάμεσα στη φάσα και στον μεταλλικό σκελετό της πίσω πόρτας του αυτοκινήτου που οδηγούσε είχε επιμελώς κρυμμένες 3 ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.033 γραμμαρίων, που η αξία της στην αγορά υπολογίζεται στα 10-20.000 ευρώ. Οταν έφτασε στα διόδια της Βελιγοστής, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου τον σταμάτησαν για να τον ελέγξουν, ώστε οι συνάδελφοί τους της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας να ψάξουν το αυτοκίνητο, όπου βρήκαν τα 3 πακέτα της ηρωίνης.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 160 ευρώ. Ο 34χρονος συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ηρωίνης, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή Καλαμάτας για να απολογηθεί.


NEWSLETTER