Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 21:20

Κορινθία: Απατεώνες εξαπατούσαν επιχειρηματίες με ψευδή στοιχεία

Γράφτηκε από την

 

Πενήντα περιπτώσεις με απάτες και απόπειρες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για τις οποίες κατηγορούνται 4 άτομα, εξιχνιάστηκαν στην Κορινθία.

Η δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς, ενώ από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 69.600 ευρώ.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, οι υποθέσεις αυτές εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου. Προέκυψε ότι τα άτομα αυτά ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία εξαπατούσαν επιχειρηματίες, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή. Συγκεκριμένα πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με επιχειρηματίες, προσποιούμενοι ευρέως γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας και επικαλούμενοι συνήθως τη διοργάνωση φιλανθρωπικών ή άλλων εκδηλώσεων, προέβαιναν σε παραγγελίες προϊόντων. Στη συνέχεια, ισχυριζόμενοι ότι είχαν καταβάλει στους λογαριασμούς των κατόχων πολύ υψηλότερο χρηματικό ποσό σε σχέση με το συμφωνηθέν αντίτιμο, ζητούσαν να τους επιστραφεί η διαφορά.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2020 είχαν διαπράξει συνολικά 16 περιπτώσεις απάτης και 34 απόπειρες.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την ταυτοποίηση των συνεργών των κατηγορουμένων και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.