Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 09:03

Παραδόθηκε ο Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της Μόνικας Γκιους

Παραδόθηκε ο Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της Μόνικας Γκιους

 

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται από χθες ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της Μόνικας Γκιους στην Κυπαρισσία, η οποία βρέθηκε «τσιμεντωμένη» στην αυλή του σπιτιού όπου διέμενε το ζευγάρι στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Ο 39χρονος παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αεροδρομίου του Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, κάτι που επιβεβαίωσε ο συνήγορός του Βασίλης Νούλεζας μιλώντας στον Alpha, ενώ επιβεβαιώνεται και από αστυνομικές πηγές. Αυτό που μένει πλέον είναι η έκδοση και μεταφορά του στην Ελλάδα, ώστε να βρεθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Να σημειώσουμε ότι σε βάρος του 39χρονου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Κυπαρισσίας με βάση τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί εις βάρος του από την εισαγγελέα για ανθρωποκτονία.

Η άτυχη Μόνικα Γκιους είχε εξαφανιστεί από την Κυπαρισσία όπου διέμενε, από τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο η εξαφάνισή της δηλώθηκε στις αρχές στα τέλη Μαΐου από συγγενικό της πρόσωπο και μετά από λίγες ημέρες βγήκε και Silver Alert για την εξαφάνισή της. Όλο αυτό το διάστημα γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό της, ενώ είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 39χρονου με βάση τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις που υπήρχαν.

Μετά από επίμονες έρευνες των αστυνομικών αρχών, που είχαν επικεντρωθεί στο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, σε μια γωνιά της αυλής παρατήρησαν διαφορετικό χρώμα στο τσιμέντο και όταν το έσπασαν και έσκαψαν δεν άργησαν να βρουν το πτώμα της γυναίκας. Η ταυτοποίηση δεν άργησε να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες με τη μέθοδο του DNA.

Από εκεί και πέρα για τις αστυνομικές αρχές ξεκίνησε η διαδικασία για τον εντοπισμό του 39χρονου Ρουμάνου που ήταν σύντροφός της και βασικός ύποπτος.  Εκδόθηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και πλέον βρίσκεται στα χέρια των αρχών για να ακολουθηθεί η διαδικασία έκδοσης και μεταφοράς του στη χώρα μας προκειμένου να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Κ.Μπ.