Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 12:48

Μπαράζ διαρρήξεων στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Μπαράζ διαρρήξεων είχαμε χθες τα ξημερώματα στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας, με τους άγνωστους διαρρήκτες να ανοίγουν ένα παντοπωλείο, ένα φαστφουντάδικο και ένα αυτοκίνητο. Στόχος τους οι ταμειακές μηχανές των μαγαζιών, αλλά και τα λιγοστά κέρματα που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο.

 

Οι άγνωστοι διαρρήκτες που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν δύο, αφού έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής, χτύπησαν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα. Από ό,τι φαίνεται αρχικά μπήκαν στο παραδοσιακό μπακάλικο στην πλατεία της Ανω Πόλης σπάζοντας τον αφαλό της πόρτας. Πήγαν κατευθείαν στην ταμειακή μηχανή αφαιρώντας το συρτάρι που είχε μέσα περίπου 50 ευρώ. Στη συνέχεια πήγαν στο ακριβώς διπλανό μαγαζί που είναι φαστφουντάδικο και παραβίασαν την κεντρική είσοδο. Και εκεί πήγαν κατευθείαν στην ταμειακή απ' όπου αφαίρεσαν το συρτάρι με 150 ευρώ περίπου. Την ώρα όμως που ήταν στο δεύτερο μαγαζί, από το θόρυβο έγιναν αντιληπτοί από την οικογένεια που μένει ακριβώς από πάνω. Ετσι οι κάτοικοι του σπιτιού βγήκαν στο μπαλκόνι για να δουν τι συμβαίνει και είδαν ένα άτομο που στεκόταν ακριβώς απέναντι (προφανώς σε ρόλο τσιλιαδόρου) και άλλο ένα που βγήκε από το μαγαζί, να τρέπονται σε φυγή, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά τους με τις κουκούλες από τις μπλούζες τους.

Το πρωί διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιαστεί και ένα αυτοκίνητο έξω από τον ναό της Αγίας Τριάδας, σε κοντινή απόσταση από τα δύο μαγαζιά. Στο αυτοκίνητο είχαν σπάσει το παράθυρο του οδηγού και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν αφαιρέσει κάποια κέρματα που ήταν δίπλα στο λεβιέ των ταχυτήτων.

Τις διαρρήξεις ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

Κ.Μπ.