Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 17:50

Μεσσηνία: Στη φυλακή οδηγήθηκε 52χρονος που έκλεβε μελίσσια

Μεσσηνία: Στη φυλακή οδηγήθηκε 52χρονος που έκλεβε μελίσσια

Ενας 52χρονος Ελληνας συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής στην Ανάληψη, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε από τον περασμένο Οκτώβριο απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας για ζωοκλοπή κατά συναυτουργία μελισσοσμηνών μαζί με τις κυψέλες τους.

Ο 52χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Μεσσήνης, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 χρόνων (σε ένα χρόνο λιγότερο από την πρωτόδικη ποινή 8 χρόνων) και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος από το πρωτόδικο δικαστήριο το Μάρτιο του 2017, καθώς δέχτηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή του, με τον όρο της καταβολής εγγύησης 1.000 ευρώ, ενώ διέταξε να αποζημιώσει τους 11 μελισσοκόμους, των οποίων είχε καταδικαστεί ότι έκλεψε τα μελίσσια τους από το 2005 ως το 2011. Κι αφού καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό τον Οκτώβριο, συνελήφθη για να εκτίσει την ποινή του.

Ο 52χρονος, μελισσοκόμος και ο ίδιος, καταδικάστηκε ότι έκλεβε μελίσσια άλλων μελισσοκόμων, μαζί με άγνωστους συνεργούς του -καθώς όλοι οι μάρτυρες είχαν καταθέσει τότε στη δίκη πως είναι αδύνατον ένας άνθρωπος να μεταφέρει μόνος του τις κυψέλες, ακόμα και αν διαθέτει αυτοκίνητο με ανυψωτικό ή γερανό. Οι αστυνομικοί είχαν βρει στην αποθήκη του κατηγορουμένου στην Ανάληψη κυψέλες με παραποιημένο τον κωδικό, ο οποίος είναι μοναδικός για κάθε ιδιοκτήτη και υπάρχει σε κάθε κυψέλη. Ανάμεσα στις 175 κυψέλες οι οποίες βρέθηκαν στην αποθήκη, οι 11 παθόντες είχαν αναγνωρίσει τις κυψέλες που τους είχαν κλέψει.

Ν.Κ.