Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 17:55

Μεσσηνία: Εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις απάτης

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις απάτης

Δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος δύο Μεσσήνιων εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, που έγιναν η μία τον περασμένο Μάιο και η άλλη το Σεπτέμβριο.

Στη μία περίπτωση, στις 9 του περασμένου Μαΐου, ο παθών βρήκε στο Facebook μια αγγελία για την πώληση τρακτέρ και απάντησε. Στην πρώτη του επικοινωνία με τον 58χρονο κατηγορούμενο με καταγωγή από την Πάτρα, συμφώνησαν να του στείλει 150 ευρώ για καπάρο. Κι αφού φάνηκε ότι τα βρήκαν μεταξύ τους, ο απατεώνας έπεισε τον παθόντα ότι χρειάζεται η έκδοση τιμολογίου για τη μεταφορά του τρακτέρ, ενώ για να γίνει πιο πειστικός έστειλε και δύο ψευδή παραστατικά στον Μεσσήνιο, καταφέρνοντας έτσι να του αποσπάσει συνολικά 3.360 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο παθών πήγε στις 23 Σεπτεμβρίου στην Ασφάλεια Καλαμάτας και κατήγγειλε ότι άγνωστος σε αυτόν δράστης με κάποιον τρόπο που δεν γνώριζε πώς έγινε, αφαίρεσε από τον τραπεζικό του λογαριασμό μέσω e-banking 6.011 ευρώ υπό τη μορφή εμβάσματος. Από την έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε ότι πρόκειται για έναν 22χρονο Αλβανό ο οποίος μένει στο Γαλάτσι και σε συνεργασία με το εκεί Τμήμα Ασφαλείας, έγινε έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου απατεώνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.650 ευρώ. Ο παθών διαπίστωσε ότι η εν λόγω μετακίνηση χρημάτων έγινε 21 Σεπτεμβρίου, ενώ ο φερόμενος ως δράστης είχε χρησιμοποιήσει για την αποστολή του εμβάσματος τα δικά του στοιχεία και τα χρήματα τα μετέφερε σε υπαρκτό τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του.


NEWSLETTER