Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 20:29

Κλέφτες καταλυτών “ξαναχτύπησαν” στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Κλέφτες καταλυτών “ξαναχτύπησαν” στην Καλαμάτα

 

Οι κυνηγοί ευγενών μετάλλων φαίνεται ότι “ξαναχτύπησαν” τις προηγούμενες ημέρες στην Καλαμάτα.

Η “Ε” δέχτηκε χθες καταγγελία από ιδιώτη για δύο κομμένους με τροχό καταλύτες από δύο αυτοκίνητα: το ένα ήταν σταθμευμένο έξω από το Δημαρχείο Καλαμάτας και το άλλο έξω από το Νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Σε επικοινωνία μας μάλιστα με την Αστυνομία, μας ενημέρωσαν ότι δέχτηκαν προφορική καταγγελία για μία ακόμα κλοπή καταλύτη, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, από σταθμευμένο αυτοκίνητο στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην οδό Αθηνών.  

Η “μόδα” αυτή που εξελίχθηκε τους μήνες της καραντίνας στην Αττική, οπότε πολλά οχήματα έμειναν ακινητοποιημένα, αποφέρει στους δράστες μεγάλα κέρδη, καθώς οι καταλύτες αυτοκινήτων περιέχουν πολύτιμα μέταλλα (πλατίνα, ρόδιο, παλλάδιο), τα οποία πωλούν σε υψηλές τιμές, συνήθως σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας είχαν συλλάβει 4 άτομα μιας ομάδας συνολικά 5 κυνηγών μετάλλων, που κατηγορούνταν για 6 κλοπές από συνεργεία και επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, από όπου έκλεβαν καταλύτες αυτοκινήτων.


NEWSLETTER