Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 08:10

Αστυνομικές επιχειρήσεις με 19 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Αστυνομικές επιχειρήσεις με 19 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Δεκαεννέα άτομα, 11 Ελληνες και 8 αλλοδαποί, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις από τις 4 έως τις 7 Ιανουαρίου, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο νομό.

Παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε αυτές τις επιχειρήσεις, συνολικά συνελήφθησαν 85 άτομα, προσήχθησαν 114 και έγινε έλεγχος σε 1.011. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 658 οχήματα, βεβαιώθηκαν συνολικά 260 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κι εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας μία περίπτωση απάτης με υπολογιστή, που είχε γίνει στις 3 Ιανουαρίου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου Ελληνα για απάτη.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 2 Ελληνες για ναρκωτικά, ένας για καταδικαστικό έγγραφο, ένας για μη έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, 7 ακόμα Ελληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 8 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Στην Αργολίδα συνελήφθησαν 31 άτομα, στην Αρκαδία 8, στην Κορινθία 5 και στη Λακωνία 22. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, κατασχέθηκαν 2 ναρκωτικά χάπια στην Κορινθία, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 5,26 γραμ. στη Λακωνία και συνολικού βάρους 5,3 γραμ. και μικροποσότητα ηρωίνης στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, “οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση


NEWSLETTER