Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 16:58

Καλαμάτα: Επιτέθηκαν με ρόπαλα σε υπό κατάληψη σχολείο!

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Επιτέθηκαν με ρόπαλα σε υπό κατάληψη σχολείο!

 

Με ρόπαλα άγνωστοι, πιθανότατα Ρομά σύμφωνα με τη διευθύντρια του 6ου Λυκείου Καλαμάτας, έκαναν επίθεση τη νύχτα της Πέμπτης στο υπό κατάληψη σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.

Λίγη ώρα αργότερα, έπιασαν φωτιά και κάηκαν 3 φοίνικες στην είσοδο του συγκροτήματος.

Την ώρα της επίθεσης στο χώρο του συγκροτήματος βρίσκονταν μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη. Οπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια του 6ου Λυκείου Χαρά Κιουρή, οι μαθητές φοβήθηκαν και την ειδοποίησαν. Μας είπε ότι η ίδια έσπευσε στο σχολείο και κυνήγησε τους ροπαλοφόρους, πιθανότατα Ρομά, ενώ ειδοποίησε και την Αστυνομία.

Η διευθύντρια μας εξέφρασε τη στενοχώρια της για τους 3 φοίνικες που κάηκαν αργότερα, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

* Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκος Πεφάνης μας ενημέρωσε ότι χθες σε κατάληψη παρέμεναν το 1ο και το 4ο Λύκειο Καλαμάτας.

Οσον αφορά την κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού, μας είπε ότι είναι ελεγχόμενη και σύμφωνα με την εικόνα της Πέμπτης υπήρχαν 30 τμήματα με 1 κρούσμα, 3 τμήματα με 2, 1 τμήμα με 3 και 1 τμήμα με 4 κρούσματα.

Ανέφερε ότι κρούσματα υπάρχουν και μεταξύ των καθηγητών, και σημείωσε πως από χθες μέχρι και τη Δευτέρα παρουσιάζονται 3μηνίτες καθηγητές που θα καλύπτουν τα κενά αυτών που νοσούν από κορονοϊό.

Γ.Σ.


NEWSLETTER