Τρίτη, 28 Μαϊος 2013 14:45

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε βενζινάδικα και καταστήματα στην Κορινθία

Γράφτηκε από την
Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε βενζινάδικα και καταστήματα στην Κορινθία

 

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα, ενώ εξιχνιάστηκαν 6 περιπτώσεις ληστειών, που είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου Κορινθίας.

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 2 αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 30 και 33 ετών, αντίστοιχα και ενός 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, (όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας), για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο 30χρονος συνελήφθη μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου και προφυλακίστηκε στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου.

Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές του Ιανουαρίου 2012, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα, έχοντας ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό δράσης τους, την είσοδο τους με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή όπλων τύπου «Kalashnikov», καθώς και την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος ιδιοκτητών και πελατών.

 

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι είχαν διαπράξει από τα μέσα Ιανουαρίου του 2012 έως τις αρχές Μαρτίου του ιδίου έτους, τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών:

Την 13-1-2012 το απόγευμα, στο Μούλκι Κορινθίας, πήγαν σε κατάστημα ημεδαπού και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Την 15-1-2012 το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, πήγαν σε κατάστημα ημεδαπού και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.

Την 23-1-2012 το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, ένα όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Την 7-2-2012 το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, πήγαν σε κατάστημα-υπεραγορά και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.

Την 15-2-2012 το απόγευμα, στο Μούλκι Κορινθίας, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.

Την 3-3-2012 το απόγευμα, στο Σούλι Κορινθίας, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

 


NEWSLETTER