Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 09:05

Ερευνα από την Ασφάλεια Καλαμάτας: Εξέδιδαν ανήλικες αλλοδαπές στα Φιλιατρά (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Αστυνομική έρευνα που αφορά υπόθεση νεαρών -ίσως και ανήλικων- αλλοδαπών κοριτσιών που εκδίδονταν σε άλλους αλλοδαπούς, είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες στα Φιλιατρά, από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμάτας.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το βράδυ της Κυριακής, όταν υπήρξε ένταση σε γειτονιά των Φιλιατρών, όπου σε παλιά σπίτια μένουν κατά ομάδες αλλοδαποί με καταγωγή από το Πακιστάν. Εκεί έφτασε ένα ζευγάρι Βούλγαρων από γειτονική πόλη που αναζητούσε τις κόρες του, καθώς φαίνεται να είχαν την πληροφορία ότι βρίσκονταν στα σπίτια με τους Πακιστανούς. Υπήρξε ένταση και κλήθηκε η Αστυνομία, όπου -πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- βρήκε τα κορίτσια, ενώ οι αλλοδαποί που έμεναν εκεί έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Από εκεί και πέρα η Αστυνομία και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Ασφαλείας άρχισε να διερευνά την υπόθεση, για το πώς βρέθηκαν εκεί τα κορίτσια και αν εμπλέκεται και άλλος ομοεθνής τους, χωρίς πάντως να υπάρχει μέχρι τώρα κάποια ενημέρωση, καθώς η όλη έρευνα είναι σε εξέλιξη. 

Για όλα αυτά που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής μίλησε στην «Ε» ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, καθώς όλα διαδραματίστηκαν δίπλα από το σπίτι που μένει. Ο κ. Ξύγκας εκφράζει την αγωνία του για αυτά που συμβαίνουν στα Φιλιατρά και γενικά στην περιοχή και θέτει το ζήτημα των πολυάριθμων αλλοδαπών που ζουν στην πόλη και ζητήματα ασφάλειας που προκύπτουν.

Χαρακτηριστικά σημειώνει:

«Ένα από τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν στα Φιλιατρά και στην ευρύτερη περιοχή, στις όμορες πόλεις, συνέβη χθες το βράδυ δίπλα στο σπίτι που μένω. Όπου δίπλα σε κάποια σπίτια ενοικιασμένα -από ποιους και πώς και κάτω από ποιες συνθήκες που κανείς δεν ξέρει-  μένουν εργάτες γης από το Πακιστάν οι πιο πολλοί, έγινε μεγάλη φασαρία. Η ώρα 10 με 11 περίπου κάποιοι γονείς Βούλγαροι έψαχναν να βρουν τα ανήλικα παιδιά τους, τα οποία τα βρήκαν μέσα στα σπίτια των Πακιστανών, όπου κάποιος ομοεθνής τους Βούλγαρος εξέδιδε κορίτσια 13-14 ετών στους Πακιστανούς. Οι Πακιστανοί όταν είδαν την Αστυνομία να φθάνει εξαφανίστηκαν στα γύρω χωράφια και οι γονείς προσπαθούσαν να μαζέψουν τα παιδιά τους. Η κατάσταση έχει γίνει πλέον αφόρητη με όλους αυτούς τους εργάτες γης, οι οποίοι πραγματικά δεν ξέρει κανένας πού μένουν, πώς ζουν, τι γίνεται με όλους αυτούς και πώς μπορούμε ακόμη και συνυπάρχουμε. Συμβαίνουν πράγματα τα οποία αντιλαμβάνονται πάρα πολλοί, αλλά εθελοτυφλούν, γιατί κανένας δεν προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας γύρω του, αλλά προσπαθεί να λύσει μόνο τα δικά του προβλήματα, είναι δύσκολοι οι καιροί που ζούμε. Σήμερα από ό,τι μου είπαν οι αστυνομικοί, θα πάνε στον εισαγγελέα με τα ανήλικα μαζί τους και με τους γονείς τους.

Το θέμα δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, απλά είναι η αφορμή που μας δίνεται να πούμε ορισμένα πράγματα σε σχέση με την περιοχή, την οποία εγώ και πολλοί συντοπίτες μου την θεωρούμε εγκαταλελειμμένη από τους αρμόδιους. Δεν υπάρχει Αστυνομία, δεν υπάρχει υγεία. Το ΚΥ Φιλιατρών είναι το μοναδικό που δεν έγινε κέντρο εμβολιασμού για τον Covid. Δεν έχει στελεχωθεί με τους κατάλληλους γιατρούς και ανθρώπους, έτσι ο παππούς των 80 χρονών είναι αναγκασμένος να φύγει από τα Φιλιατρά και να τρέξει στους Γαργαλιάνους ή στην Κυπαρισσία για να κάνει ένα εμβόλιο. Σε μια πόλη που ζουν 10.000 άνθρωποι, από τους οποίους οι 3.000 μπορεί και παραπάνω είναι αλλοδαποί εργάτες γης, δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα. Δεν υπάρχει υγεία, δεν υπάρχει ασφάλεια. Όλοι ξέρουν τους ενόχους και ποιοι είναι οι συνήθεις ύποπτοι που κάνουν αυτές τις δουλειές, κανένας όμως δεν βάζει χέρι πουθενά. Αν ρωτήσετε τον οποιονδήποτε αν του έχουν ανοίξει το σπίτι, είμαι σίγουρος θα σας πει ναι. Υπάρχουν σπίτια που έχουν ανοιχθεί και μια και δυο φορές, παράδειγμα στο σπίτι της αδελφής μου στον Αγρίλη έχει γίνει διάρρηξη δύο φορές, το δικό μου το πατρικό σπίτι το βρήκα ανοιχτό, σπασμένα τα πάντα. Δεν υπάρχει ασφάλεια στην περιοχή, θα πρέπει να το δει η πολιτεία το θέμα, διαφορετικά θα έχουμε πολύ άσχημες εξελίξεις και ίσως δούμε πράγματα που δεν περιμένει κανείς. Το χθεσινό περιστατικό ήταν απλά η αιτία να πούμε πέντε πράγματα και να ανοίξουμε τα μάτια των υπευθύνων για το τι γίνεται στον τόπο μας. Θα επανέλθουμε». 

Κ.Μπ.