Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 20:01

Υπόθεση μαστροπείας στην Τριφυλία: Προφυλακιστήκαν η αδερφή και ο φίλος της 14χρονης (βίντεο)

 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους χθες στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας η 19χρονη και ο 28χρονος σύντροφός της που κατηγορούνται ότι εξέδιδαν τη 14χρονη αδελφή της πρώτης.

Μετά από πολύωρη διαδικασία που ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί και κράτησε 7 ώρες, με ομόφωνη απόφαση της ανακρίτριας και της εισαγγελέα θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος Δήμητρα Χριστοδούλου που ορίστηκε μέσω της νομικής βοήθειας που ζήτησαν οι δύο κατηγορούμενοι, στάθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της οικογένειας και επισήμανε την ανάγκη η πολιτεία με τις δομές και τους θεσμούς της να την υποστηρίξει. Χαρακτηριστικά η κ. Χριστοδούλου ανέφερε: «Ανέλαβα τους δύο κατηγορούμενους μέσω της διαδικασίας της νομικής βοήθειας για τα αδικήματα τα οποία κατηγορούνται, τα οποία είναι κακουργήματα. Τελικά αποφασίστηκε η προφυλάκιση και των δύο. Παρότι η αδελφή αποδέχθηκε το κατηγορητήριο κατά το μεγαλύτερο μέρος και έδειξε ειλικρινή μετάνοια, δεν έγινε αποδεκτό ούτε από την ανακρίτρια ούτε από την κ. εισαγγελέα. Ο δε δεύτερος κατηγορούμενος ανασκεύασε την αρχική του κατάθεση, γεγονός που όπως φάνηκε μέτρησε αρνητικά εις βάρος του. Το ζήτημα είναι τραγικό, έχει να κάνει με το θεσμό της οικογένειας, από το οποίο εγώ θεωρώ ότι πηγάζει αυτό το πρόβλημα. Η εισαγγελέας αντιλήφθηκε το ζήτημα εξ αρχής και με γρήγορα αντανακλαστικά έχει διατάξει, όπως έχω πληροφορηθεί, κοινωνική έρευνα. Διότι η περίπτωση της κατηγορουμένης, η οποία είναι 18 ετών και 2 μηνών, μια νεαρή ενήλικη η οποία έχει πάρει λανθασμένο δρόμο, και προσκολλημένη ούσα η μικρή αδελφή την ακολουθούσε, έπεσε σε τραγικά σφάλματα και τραγικά λάθη. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης στην οικογένεια. Γιατί μιλάμε για μια οικογένεια με προβληματικό υπόβαθρο, η μητέρα πάσχει από ψυχική νόσο και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, ο δε πατέρας εργάζεται νυχθημερόν, με συνέπεια αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν δίχως καθοδήγηση, δίχως υποστήριξη, να επηρεάζονται από παρέες και σε συνδυασμό με την οικονομική ένδεια να ακολουθούν τέτοιους δρόμους. Πιστεύω να συνδράμει η πολιτεία, πρέπει να βοηθηθεί η οικογένεια, να βοηθηθεί από τις δομές, τους θεσμούς του κράτους μας. Αυτή τη στιγμή στην οικογένεια υπάρχει η ανήλικη 14χρονη, το ανήλικο μικρό αδελφάκι 7 ετών και υπάρχει το παιδάκι της κατηγορουμένης 2 ετών. Πιστεύω ότι πρέπει να βοηθηθεί η οικογένεια και σε αυτό το σκοπό θα βοηθήσουν οι δομές».

Κ.Μπ.