Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 09:07

Μεσσηνία: Απατεώνες πούλησαν ψευτοκινητό σε πολίτη στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Απατεώνες πούλησαν ψευτοκινητό σε πολίτη στα Φιλιατρά

 

Σεργιάνι στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές έχουν βγει οι απατεώνες, με σκοπό να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες και να τους αποσπάσουν χρήματα με κάθε πιθανό και… απίθανο τρόπο.

Τέτοια είναι και η υπόθεση που εκτυλίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα Φιλιατρά, όταν απατεώνας πλησίασε άνδρα από την Κυπαρισσία, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή για δουλειές, με σκοπό να του πουλήσει ένα κινητό.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δεχθήκαμε, ο απατεώνας παρουσίασε στο θύμα ένα κουτί από iPhone12, μέσα στο οποίο είχε υποτίθεται το κινητό. Αφού του είπε ότι πρόκειται φυσικά για αυθεντικό ξεκίνησε την πώληση από την τιμή των 500 ευρώ και τελικά με τα παζάρια το πούλησε 100 ευρώ, ενώ του έδωσε… δώρο και ασύρματα ακουστικά.

Στη συνέχεια ο εξαπατηθείς θέλησε να δωρίσει το τηλέφωνο σε συγγενικό του πρόσωπο και τότε έγιναν τα αποκαλυπτήρια της απάτης. Το κουτί, το οποίο μάλιστα ήταν κλεισμένο με ζελατίνα, είχε μέσα μία ιδιοκατασκευή από εξαρτήματα τηλεφώνου, ενώ πίσω από την οθόνη είχε τοποθετημένα μικρά φωτάκια LED για να δίνει την εντύπωση φωτεινών ενδείξεων και φόρτισης. Οσο για τα ακουστικά, αυτά ήταν λειτουργικά αλλά όχι αυθεντικά AirPod της Apple, όπως έδινε την εντύπωση το κουτί τους.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER