Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 08:12

Εκλεψαν ξύλινη πόρτα και 2 κινητά στη Σπερχογεία

Γράφτηκε από την
Εκλεψαν ξύλινη πόρτα και 2 κινητά στη Σπερχογεία

 

Μία κλοπή στη Σπερχογεία, όπου 3 Ρομά έκλεψαν μία ξύλινη πόρτα με την κάσα της και 2 κινητά τηλέφωνα, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης με συνολικά 24 συλλήψεις, που έγινε την περασμένη Τρίτη στη Μεσσηνία.

Ειδικότερα, οι 3 Ρομά (οι οποίοι δεν συνελήφθησαν γιατί η κλοπή έγινε στις 20 αυτού του μήνα και είχε παρέλθει το αυτόφωρο), ηλικίας 20, 21 και 25 ετών, πήδηξαν την περίφραξη σπιτιού, ξήλωσαν την πόρτα και έκλεψαν από μέσα δύο κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν:

• 2 Έλληνες Ρομά για ρευματοκλοπή.

• 6 Έλληνες για ναρκωτικά, οι τέσσερεις, ηλικίας 20-23 ετών για την κατοχή συνολικά 0,6 γραμ. χασίς και για ένα τσιγαριλίκι χασίς και οι άλλοι δύο, ένας 42χρονος και ένας 31χρονος στην Πύλο, ο πρώτος για την κατοχή 12 γραμ. χασίς και ο δεύτερος για την κατοχή 0,1 γραμ. χασίς.

• 2 Έλληνες για καταδικαστικά έγγραφα, και συγκεκριμένα: Ένας 64χρονος στην Κορώνη γιατί διατάχθηκε η σύλληψή του από την Εισαγγελία Καλαμάτας, καθώς παραβίασε απόφαση της 25ης Φεβρουαρίου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών. Ένας 29χρονος για απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας με την οποία είχε καταδικαστεί πέρυσι το Σεπτέμβριο σε φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών για παράνομη βία, παράνομη κατακράτηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και κλοπή.

• Ένας 60χρονος Νιγηριανός στην Καλαμάτα για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

• 3 Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

• 10 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.


NEWSLETTER