Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 15:52

100 κλήσεις για κράνη και εξατμίσεις έκοψε η Τροχαία. Πολλά πρόστιμα ξεπερνούν τα 350 ευρώ

Πάνω από 100 παραβάσεις για κράνη και εξατμίσεις βεβαίωσε η Τροχαία Καλαμάτας μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια ελέγχων που έγιναν στην οδό Ναυαρίνου, στην Καλαμάτα.

Τα πρόστιμα σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 350 ευρώ ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που παραβάτες οδηγοί μοτοσικλετών καλούνται να πληρώσουν μέχρι και 550 ευρώ! 

Σύμφωνα με το διοικητή της Τροχαίας Καλαμάτας αστυνομικό υποδιευθυντή Ηλία Αξιοτόπουλο, οι έλεγχοι συνεργείων της Τροχαίας και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) θα είναι συνεχείς στη διάρκεια του καλοκαιριού, με έμφαση στην παραλιακή ζώνη. Οπως επισημαίνει, έχει διαπιστωθεί πως πολλοί οδηγοί δε φοράνε κράνος, ενώ κυκλοφορούν πολλά μηχανάκια χωρίς εξατμίσεις, με συνέπεια η φασαρία να ενοχλεί έντονα του ντόπιους και τους επισκέπτες. Γι' αυτό "η Τροχαία διενεργεί συνεχείς ελέγχους -στο πλαίσιο του εφικτού και των δυνατοτήτων της- και βεβαιώνει παραβάσεις". 

Συγκεκριμένα το περασμένο Σαββατοκύριακο βεβαιώθηκαν πάνω από 60 παραβάσεις σε οδηγούς που δε φορούσαν κράνος και πάνω από 40 παραβάσεις σε οδηγούς δικύκλων χωρίς εξάτμιση. "Θα συνεχίσουμε πιο εντατικά το επόμενο διάστημα" τονίζει ο κ. Αξιοτόπουλος, επισημαίνοντας πως πέρα από την ασφάλεια των ίδιων των οδηγών που οφείλουν να φοράνε κράνος, πρέπει να πάψει και η κυκλοφορία δικύκλων που προκαλούν θόρυβο, καθώς ενοχλούν όλους τους πολίτες και προκαλούν κακή εντύπωση στους επισκέπτες της περιοχής μας. 

Να σημειωθεί πως μεταξύ των άλλων παραβάσεων που βεβαιώθηκαν το ίδιο διάστημα, περιλαμβάνονται παραβάσεις με ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα σε οδηγούς με αυτοκίνητα... κινητές ντισκοτέκ και σε οδηγούς δικύκλων χωρίς δίπλωμα και άδεια κυκλοφορίας. 

 

 

Κ.Δ.