Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 08:48

Μεσσηνία: "Χτυπούσαν" αυτοκίνητα εκδρομέων σε Πολυλίμνιο και Γιάλοβα

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: "Χτυπούσαν" αυτοκίνητα εκδρομέων σε Πολυλίμνιο και Γιάλοβα

 

Δύο Ρομά έσπαζαν τα τζάμια αυτοκινήτων εκδρομέων στη Γιάλοβα και στο Πολυλίμνιο και έκλεβαν από μέσα χρήματα και ό,τι άλλο αντικείμενο αξίας έβρισκαν.

Με αυτό τον τρόπο οι δύο σεσημασμένοι διαρρήκτες, ηλικίας 45 και 50 ετών, είχαν παραβιάσει 13 σταθμευμένα οχήματα το διάστημα από τις 6 Μαρτίου έως και την περασμένη Τρίτη 10 του μήνα, οπότε και συνελήφθησαν. Σε διάστημα δύο μηνών κατάφεραν να αποκομίσουν από τις κλοπές περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

Η σύλληψή τους έγινε στη Μεσσήνη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, που τους σταμάτησαν για έλεγχο. Οι δύο κατηγορούμενοι γύριζαν από τη Γιάλοβα όπου νωρίτερα είχαν κλέψει από το αυτοκίνητο γυναίκας 165 ευρώ, έναν φορτιστή iPhone και μια φωτογραφική μηχανή, ρούχα της και προσωπικά έγγραφα. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο δεν είχαν τι να απαντήσουν για το πού βρήκαν τα χρήματα και τα αντικείμενα. Ετσι προσήχθησαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας και εξιχνιάστηκαν και οι υπόλοιπες 12 κλοπές. Οι δύο Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, επέδραμαν συνήθως Κυριακές και αργίες στους δύο δημοφιλείς προορισμούς της Πυλίας και του Δήμου Μεσσήνης.    Σύμφωνα με την Αστυνομία από τα αυτοκίνητα που παραβίασαν, μεταξύ αυτών και Γερμανών τουριστών στο Πολυλίμνιο, οι κατηγορούμενοι είχαν κλέψει 3.150 ευρώ και 2.250 δολάρια σε μετρητά, ένα laptop και μια χρυσή αλυσίδα αξίας 200 ευρώ, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης και ατομικά έγγραφα, που υπήρχαν στις τσάντες και τα πορτοφόλια των παθόντων.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο των κατηγορούμενων ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.


NEWSLETTER