Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 13:03

Καλαμάτα: Συνελήφθη 22χρονος για σειρά κλοπών σε καταστήματα και λεωφορεία!

Καλαμάτα: Συνελήφθη 22χρονος για σειρά κλοπών σε καταστήματα και λεωφορεία!

Τον… ποντικό που είχε βάλει στο στόχαστρο καταστήματα και επιχειρήσεις στο κέντρο της Καλαμάτας στα τέλη του περασμένου Μαΐου και τις αρχές Ιουνίου ενώ άνοιξε και δύο λεωφορεία επαγγελματιών αυτοκινητιστών, έπιασαν στη φάκα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Η σύλληψή του έγινε το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά τη διάρρηξη σε λεωφορείο το οποίο βρισκόταν σε πρατήριο καυσίμων στην οδό Αθηνών. Πρόκειται για έναν 22χρονο, ο οποίος έδρασε με άγνωστο προς το παρόν συνεργό, από 28 Μαΐου έως και την περασμένη Πέμπτη, διαπράττοντας συνολικά 4 κλοπές και 6 απόπειρες κλοπής. Από τα καταστήματα που άνοιγε ή έσπαζε τις τζαμένιες πόρτες για να μπει, φέρεται να έκλεψε χρήματα, εμπορεύματα και εργαλεία.

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Πιο αναλυτικά, ο 22χρονος φέρεται να άνοιξε το βράδυ της 29ης Μαΐου κατάστημα χαρτικών ειδών και φωτοτυπιών στην οδό Αριστείδου, απ’ όπου έκλεψε 80 ευρώ σε μετρητά από το ταμείο. Η επόμενη κλοπή στην οποία φέρεται ως δράστης διαπράχθηκε στις 5 αυτού του μήνα σε περίπτερο στην οδό Αριστομένους. Μια κλοπή στην οποία είχε αναφερθεί η “Ε” και από την οποία οι δράστες “εξασφάλισαν” 10 κούτες τσιγάρα αξίας 400 ευρώ, ενώ έκλεψαν και ένα tablet. Ακολούθησε την επομένη 6 του μήνα η διάρρηξη σε σταθμευμένο λεωφορείο στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, από το οποίο έκλεψαν ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου αξίας 300 ευρώ και ένα κομπολόι από κεχριμπάρι αξίας 150 ευρώ. Η τέταρτη κλοπή για την οποία κατηγορείται ο 22χρονος συλληφθείς διαπράχθηκε την περασμένη Πέμπτη 16 του μήνα σε επιχείρηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Ασπρόχωμα. Εκεί οι δράστες έσπασαν τη τζαμένια πόρτα του γραφείου και έκλεψαν ένα πολυεργαλείο και έναν φορτιστή τηλεφώνου.

ΟΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ

Οι ίδιοι δράστες κατηγορούνται ότι το Σαββατοκύριακο 28 έως τη πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 30 Μαΐου προσπάθησαν να διαρρήξουν εργαστήριο ραπτικής στην οδό Αγ. Νικολάου, ενώ στις 29 του ίδιου μήνα αποπειράθηκαν να ανοίξουν κτηνιατρείο στην οδό Σωκράτους. Ακολούθησαν δύο ακόμα απόπειρες στις 5 αυτού του μήνα, οπότε φέρονται ότι διέρρηξαν την κεντρική είσοδο καφετέριας στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Αναγνωσταρά, χωρίς να προλάβουν να κλέψουν. Το ίδιο βράδυ χτύπησαν και αποθήκη σούπερ μάρκετ στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Μιαούλη, αλλά και αυτή η προσπάθεια απέβη άκαρπη καθώς οι προαναφερόμενοι χώροι προστατεύονταν με συστήματα ασφαλείας. Μια ακόμα προσπάθεια που απέβη άκαρπη γιατί ο χώρος προστατευόταν, ήταν και την επομένη 6 του μήνα σε κατάστημα καλλυντικών στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Η τελευταία και… μοιραία απόπειρα από τον 22χρονο κατηγορούμενο ήταν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, οπότε τον “έπιασαν” οι κάμερες του πρατηρίου καυσίμων όπου έγινε η διάρρηξη στο λεωφορείο, και το βράδυ της ίδιας μέρας ακολούθησε η σύλληψή του και στη συνέχεια, κατά την προανάκριση, η εξιχνίαση των υπόλοιπων κλοπών και αποπειρών κλοπής.