Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 15:46

Συνελήφθη 35χρονος για αρπαγή 33χρονου στη Βούλα - Φέρεται εμπλεκόμενος και με ξυλοδαρμούς στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Ένας 35χρονος με “βαρύ” ποινικό παρελθόν και κατηγορούμενος στην πολύκροτη υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από Καλαματιανούς επαγγελματίες εστίασης, τα οποία εκτιμάται ότι μπορεί και να προέρχονται από την μεγάλη κλοπή στην Τράπεζα της Ελλάδος την 1η Οκτωβρίου 2004, συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής για την αρπαγή 33χρονου στη Βούλα.

Ο 35χρονος συλληφθείς είναι μεταξύ των 10 Ελλήνων και ενός Σέρβου, οι οποίοι κάθισαν στις 21 Ιουνίου στο εδώλιο του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Καλαμάτας (σ.σ. η υπόθεση αναβλήθηκε για το Δεκέμβριο 2023) κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες -κατά περίπτωση- και τα αδικήματα της κακουργηματικής εκβίασης από κοινού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απειλής και παραβάσεις των νόμων περί αναβολικών, όπλων και ναρκωτικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος φέρεται να ανήκε στο στενό κύκλο του 47χρονου Καλαματιανού, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα, οι δυό τους και ο Σέρβος κατηγορούνται ότι έκαναν μαζί τις εκβιάσεις σε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους ανταγωνιστικών μαγαζιών και πως ο ίδιος με το Σέρβο κατηγορούμενο ξυλοκόπησαν κατ' εντολή του 47χρονου στις 25 Ιανουαρίου 2020 συγγενή του, προκειμένου να σταματήσει να λειτουργεί ανταγωνιστική επιχείρηση.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ

Ο 35χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, κατηγορούμενος για την εμπλοκή του σε υπόθεση αρπαγής 33χρονου -μαζί με άλλους τρεις που αναζητούνται-, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην περιοχή της Βούλας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 31χρονης, η οποία ανέφερε ότι 4 άτομα με τη χρήση σωματικής βίας, συσκευής ηλεκτρικής εκκένωσης και την απειλή μαχαιριού, προχώρησαν στην αρπαγή 33χρονου, κλέβοντας παράλληλα το όχημα στο οποίο επέβαινε. Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 28 Ιουνίου, το θύμα αφέθηκε ελεύθερο στην περιοχή της Γλυφάδας, αφού προηγουμένως συγγενικό του πρόσωπο παρέδωσε 10.000 ευρώ στους δράστες. Το συγκεκριμένο ποσό το απαίτησαν οι κατηγορούμενοι ισχυριζόμενοι ότι τους το χρωστούσε ο 33χρονος από οικονομικές διαφορές που είχε μαζί τους.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και έχει εκτίσει ποινές για βαριά ποινικά αδικήματα μεταξύ αυτών και για ανθρωποκτονία.