Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 17:50

Καλαμάτα: Η αστυνομία τον συλλαμβάνει και αυτός συνεχίζει να κλέβει

Γράφτηκε από την

Για… πολλοστή φορά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας συνέλαβαν το πρωί της Κυριακής έναν 25χρονο Ρομά στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών, ο οποίος φέρεται να διέπραξε από την Τετάρτη 6 έως και το περασμένο Σάββατο 9 του μήνα 2 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε σπίτια στην Καλαμάτα.

Η σύλληψή του έγινε με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ, ενώ ο φερόμενος ως συνεργός του δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 25χρονου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν σχηματίσει μόλις την περασμένη εβδομάδα ακόμα μια δικογραφία σε βάρος του για 2 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής που κατηγορείται ότι διέπραξε με άγνωστο συνεργό από τις 16 έως και τις 21 Απριλίου, σε σπίτια και αυτοκίνητο στην Καλαμάτα και το Μελιγαλά. Το βράδυ που προηγήθηκε της σύλληψής του την περασμένη Κυριακή, ο νεαρός συλληφθείς κατηγορείται ότι μαζί με άγνωστο συνεργό του σκαρφάλωσαν στον πρώτο όροφο σπιτιού στην Καλαμάτα και αφού μπήκαν εύκολα μέσα από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα, έκλεψαν κοσμήματα άγνωστης χρηματικής αξίας. Ωστόσο, τους είδαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία που δεν άργησε να εντοπίσει την επόμενη μέρα τον 25χρονο στον Άγιο Κωνσταντίνο όπου διαμένει.

Επιπλέον, κατά την προανάκριση, προέκυψε ότι την περασμένη Τετάρτη 6 του μήνα μαζί με τον συνεργό του είχαν και πάλι σκαρφαλώσει στον πρώτο όροφο κατοικίας στην Καλαμάτα για να μπουν μέσα από ανοιχτή μπαλκανόπορτα και να κλέψουν. Όμως, δεν βρήκαν τίποτα να τους αρέσει, αν και αναστάτωσαν τα πάντα μέσα στο σπίτι. Είπαν όμως να δοκιμάσουν την τύχη τους στο διαμέρισμα του ισογείου, όπου κατέβηκαν από εσωτερική σκάλα. Στο ισόγειο διαμέρισμα δεν δυσκολεύτηκαν να μπουν, καθώς η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη. Μπήκαν λοιπόν μέσα και αφού έψαξαν τα πάντα, βρήκαν και έκλεψαν τα χρυσαφικά της ιδιοκτήτριας.