Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 19:17

15 συλλήψεις σε αστυνομικές επιχειρήσεις στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
15 συλλήψεις σε αστυνομικές επιχειρήσεις στη Μεσσηνία

 

Δεκαπέντε άτομα, 11 Ελληνες και 4 αλλοδαποί, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις από τις 2 έως και τις 5 Αυγούστου, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο νομό. Παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε αυτές τις επιχειρήσεις, συνολικά συνελήφθησαν 62 άτομα, προσήχθησαν 104 και έγινε έλεγχος σε 992. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 779 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 221 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Ειδικότερα, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 2 Ελληνες κι ένας αλλοδαπός για ναρκωτικά, 2 Ελληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 7 Ελληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Στην Αργολίδα συνελήφθησαν 18 άτομα, στην Αρκαδία 6, στην Κορινθία 7 και στη Λακωνία 16.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, κατασχέθηκαν προϊόντα παραεμπορίου στην Αργολίδα, μικροποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας) στη Λακωνία, καθώς και μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, τσιγαριλίκι και τρίφτης κάνναβης στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, “οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.


NEWSLETTER