Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 15:55

Μεσσηνία: Πέντε συλλήψεις για κλοπή οπωροκηπευτικών από κτήμα στο Πήδημα

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Πέντε συλλήψεις για κλοπή οπωροκηπευτικών από κτήμα στο Πήδημα

Στο στόχαστρο μίας ομάδας 5 Ρομά είχε μπει ένα χωράφι στο Πήδημα που ό,τι παρήγαγε σε οπωροκηπευτικά το “σήκωναν” όπως το είχε συγκομισμένο η παραγωγός και χωρίς καθυστέρηση το διοχέτευαν στους… αγοραστές.

Οι Ρομά, οι τέσσερις ενήλικοι ηλικίας 28 έως 56 χρονών και ένας ανήλικος 16 χρονών, κάτοικοι όλοι των γύρω περιοχών, συνελήφθησαν παραμονή Δεκαπενταύγουστου μετά το τελευταίο πλιάτσικο που είχε προηγηθεί μες στη νύχτα στο χωράφι, από όπου έκλεψαν και το σιδερένιο καρότσι που χρησιμοποίησαν για να μεταφέρουν τις κλεμμένες μελιτζάνες, τα φασόλια, τα πεπόνια και τα καρπούζια, αξίας συνολικά 500 ευρώ -από τα οποία οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που τους συνέλαβαν, δεν βρήκαν τίποτα εκτός από το καρότσι.

Κατά την προανάκριση που ακολούθησε και διενήργησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ίδιοι είχαν κλέψει στις 15 Ιουνίου κλούβες με πατάτες από το χωράφι της παραγωγού στο Πήδημα, αξίας 1.000 ευρώ, καθώς και στις 27 Ιουλίου συγκομισμένες σε κλούβες ντομάτες, αξίας 2.000 ευρώ. Όσο για την τρίτη και… μοιραία κλοπή που τους πρόδωσε, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν στους δράστες από την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού.

 


NEWSLETTER