Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 14:29

Μεσσηνία: Στον εισαγγελέα οι 3 διακινητές - Η περιπέτεια των 89 μεταναστών από τον Λίβανο ως την Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Στην εισαγγελική αρχή Καλαμάτας οδηγήθηκαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα οι 3 συλληφθέντες ως διακινητές των προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν χθες στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ανάμεσά τους και 37 παιδιά από λίγων μηνών έως 15 ετών.

Ήδη 4 από αυτά νοσηλεύτηκαν προσωρινά με τις μητέρες τους στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ ένα μωρό 2,5 ετών θα συνεχίσει τη νοσηλεία του, καθώς οι παιδίατροι διαπίστωσαν ότι νοσεί με λοίμωξη.

Εν τω μεταξύ από χθες ο διευθυντής της Παιδιατρικής μετέβη στις αποθήκες του λιμανιού όπου φιλοξενούνται οι αλλοδαποί από τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Λίβανο, για να εξετάσει τα παιδιά. Σήμερα μέσα στη μέρα αναμένεται μάλιστα εκ νέου επίσκεψη παιδιάτρου από το Νοσοκομείο. Ιατρική βοήθεια και εξετάσεις χρειάστηκαν και 2 ενήλικοι άνδρες οι οποίοι πάσχουν από διαβήτη.

Οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από το Λίβανο με προορισμό την Ιταλία και το ξύλινο πλοιάριο που τους μετέφερε έπαθε βλάβη και έμεινε να πλέει ακυβέρνητο στην ανοιχτή θάλασσα, νοτιοδυτικά της Πύλου.