Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 11:18

Απατεώνας άρπαξε 3.000 ευρώ από λογαριασμό επαγγελματία προσποιούμενος τον δήμαρχο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Θύμα καλοστημένης τηλεφωνικής απάτης έπεσε ένας επαγγελματίας της Καλαμάτας από άγνωστο, που προσποιήθηκε τηλεφωνικά τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Ο... δήθεν δήμαρχος ζήτησε από τον επαγγελματία να κάνει μία προμήθεια αγροτικών προϊόντων για τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας και του είπε ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής του θα του σταλεί ένα link στο Viber. Ετσι και έγινε, αλλά όχι για να ολοκληρωθεί η πληρωμή, αλλά η απάτη. Το link εστάλη και μόλις το πάτησε ο επαγγελματίας ο απατεώνας απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και άρπαξε το ποσό των 3.000 ευρώ.

Αυτή την ώρα ο δήμαρχος Καλαμάτας βρίσκεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας για να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων με σκοπό την διαλεύκανση της θρασύτατης αυτής απάτης.

H ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας: 

"Από το Δήμο Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι χθες, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, άγνωστος/οι, χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά και εξαπάτησαν επιχειρηματία της πόλης, προβαίνοντας σε παραγγελία, δήθεν για προμήθεια του Δήμου, αποσπώντας χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Το περιστατικό ήρθε σε γνώση του Δημάρχου και άμεσα ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες καθώς και να ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, επιχειρήθηκε από άγνωστο άτομο, απόπειρα εξαπάτησης σε εστιατόριο της πόλης, επίσης χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές ο τρόπος δράσης των απατεώνων, έχει εμφανιστεί και σε άλλες περιπτώσεις όπου έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εξαπάτησης και απόπειρες εξαπάτησης στη χώρα.

Από το Δήμο Καλαμάτας εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή προς όλους και τονίζεται κατηγορηματικά ότι συναλλαγές, προμήθειες, χορηγίες, προσφορές κ.λπ. που σχετίζονται με το Δήμο, ακολουθούν πάντα την οριζόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία".