Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 16:15

Μεσσηνία: Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας στη Μπούκα Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Την ώρα που κοιμόταν, χτυπώντας την στο πρόσωπο με μια βαριοπούλα, σκότωσε την 61χρονη σύζυγό του ένας 81χρονος στη Μπούκα της Μεσσήνης.

Στη συνέχεια πήρε ένα μαχαίρι, έκοψε το λαιμό του και πέθανε από αιμορραγία. Το ζευγάρι βρήκε νεκρό ο γιος τους, ο οποίος αναζήτησε τους γονείς του χθες κατά τη 1 το μεσημέρι στο σπίτι τους, οπότε βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα: της νεκρής μητέρας του στο κρεβάτι της, με το πρόσωπο παραμορφωμένο από τα χτυπήματα και του πατέρα του, πεσμένου μέσα στα αίματα στο δάπεδο της κουζίνας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, το έγκλημα και η αυτοχειρία του δράση συνέβησαν την προηγούμενη νύχτα ή χθες τις πρώτες πρωινές ώρες. Όσο για το κίνητρο του δράστη, αυτό δεν φαίνεται να είναι ξεκάθαρο. Από τις μαρτυρίες ανθρώπων που τους γνώριζαν και τις καταθέσεις μελών της οικογένειας στους αστυνομικούς δεν προκύπτει το ζευγάρι να αντιμετώπιζε συζυγικά προβλήματα ή να υπήρχε ιστορικό βίας από το δράστη.

Όλοι μιλούν για δύο φιλήσυχους και αγαπητούς ανθρώπους, αν και μετά τη νόσηση του 81χρονου από Covid-19 πριν δύο χρόνια είχαν παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του, καθώς φέρεται να απέκτησε ιατρικές φοβίες και αγχωνόταν για την υγεία του. Ο ίδιος, ψάλτης στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών Μεσσήνης, δυσκολευόταν πολύ να συγκεντρωθεί και να αφιερωθεί σε αυτό που αγαπούσε. Οπως αναφέρουν άνθρωποι που τον γνώριζαν, ο 81χρονος ανησυχούσε υπερβολικά μήπως αρρωστήσει βαριά και ταλαιπωρήσει τους δικούς του, σε σημείο μάλιστα που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, αλλά κανείς δεν περίμενε πως θα μπορούσε ποτέ να σκοτώσει αγαπημένο του άνθρωπο.   

Ν.Κ.