Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 09:25

Μυστήριο με περίστροφο στην “Κιβωτό” Καλαμάτας - Σύλληψη υπαλλήλου μετά από έφοδο της Αστυνομίας

Μυστήριο με περίστροφο στην “Κιβωτό” Καλαμάτας - Σύλληψη υπαλλήλου μετά από έφοδο της Αστυνομίας

Ερωτηματικά προκαλεί γιατί σε ένα χώρο παιδικής μέριμνας και προστασίας όπως είναι η δομή της “Κιβωτού του Κόσμου” στην Καλαμάτα, όπου διαβιούν παιδιά μικρής ηλικίας και μέχρι πριν λίγους μήνες έφηβοι, οι υπεύθυνοι κρατούσαν κλειδωμένο σε συρτάρι ένα περίστροφο, το οποίο δεν δήλωσαν ποτέ στις διωκτικές αρχές.

Χθες η υπεύθυνη διοικητική υπάλληλος για τη λειτουργία του παραρτήματος της Κιβωτού στην Καλαμάτα συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή -ενώ λίγες ώρες μετά αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή εισαγγελέα και επέστρεψε στη δομή συνοδεία της δικηγόρου της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε” οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την υπεύθυνη διοικητική υπάλληλο της δομής, η οποία φέρεται να υπέδειξε η ίδια χθες στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας πού βρίσκεται το όπλο κατά τη διάρκεια εφόδου τους, κάθε άλλο παρά ακούγονται πειστικές. Η έφοδος των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στο χώρο της Κιβωτού στα Γιαννιτσάνικα έγινε γύρω στις 10 το πρωί, μετά από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας -η οποία περνάει από “κόσκινο” όλα τα οικονομικά της οργάνωσης, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα του οργανισμού. Στο μεταξύ, η ΕΡΤ Καλαμάτας δημοσίευσε φωτογραφίες με σκισμένα τιμολόγια και τσαλακωμένες ευχαριστήριες επιστολές προς δωρητές, τα οποία είχαν πετάξει στον μπλε κάδο ανακύκλωσης έξω από το παράρτημα, στα Γιαννιτσάνικα.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας φεύγοντας λίγο μετά τις 11 το πρωί από το χώρο της δομής, εκτός από τα οικονομικά στοιχεία τα οποία “σήκωσαν” κατ’ εντολή της Οικονομικής Αστυνομίας είχαν μαζί τους και δύο εργαζόμενες - διοικητικές υπαλλήλους. Όπως προέκυψε στην πορεία, οι προσαγωγές αφορούσαν την εύρεση του όπλου, αλλά μόνο η μια προσαγωγή εξελίχθηκε σε σύλληψη. Η διοικητική υπάλληλος που συνελήφθη υποστήριξε ότι το περίστροφο το βρήκαν ενώ γίνονταν εργασίες καθαρισμού στο χώρο της δομής, και έκτοτε φυλασσόταν κλειδωμένο σε ένα συρτάρι.

Οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τις κατά τόπους Υποδιευθύνσεις και Τμήματα Ασφαλείας ξεκίνησαν από την κεντρική δομή της “Κιβωτού του Κόσμου”, στον Κολωνό. Ακολούθησε η έφοδος στη δομή της Χίου την περασμένη Πέμπτη και χθες σε άλλες δομές της Κιβωτού, μεταξύ αυτών και στο παράρτημα της Καλαμάτας.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξουν οι λογαριασμοί του π. Αντωνίου που ήταν επίτιμος πρόεδρος του Δ.Σ., της πρεσβυτέρας αλλά και της μητέρας του, ενώ τα οικονομικά της οργάνωσης έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” και από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων στους δύο εισαγγελείς της Εισαγγελίας Ανηλίκων (έχει ήδη καταθέσει πρώην εργαζόμενη στη δομή της Καλαμάτας), ενώ στο φως της δημοσιότητας έρχονται συνεχώς νέες καταγγελίες για τις δομές της Κιβωτού.