Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 17:25

Καλαμάτα: 57χρονη Γεωργιανή νοίκιαζε παράνομα κρεβάτια στο σπίτι της

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 57χρονη Γεωργιανή νοίκιαζε παράνομα κρεβάτια στο σπίτι της

Μια 57χρονη Γεωργιανή νοίκιαζε κρεβάτια στο σπίτι της στην Καλαμάτα, όπου έβρισκαν στέγη ομοεθνείς της νόμιμης και παράνομης διαμονής, που έρχονταν στην Ελλάδα για να δουλέψουν ως καθαρίστριες και εργάτριες.

Η γυναίκα συνελήφθη την περασμένη Τρίτη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, που έκαναν έφοδο στο σπίτι και βρήκαν 3 “φιλοξενούμενες” -οι οποίες νοίκιαζαν κρεβάτι επί πληρωμή και δεν είχαν νόμιμα χαρτιά. Η συλληφθείσα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, είχε ένα δωμάτιο με 9 κρεβάτια μέσα για αυτή τη δουλειά. Η κατηγορία με την οποία βαρύνεται είναι για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτων χωρών, ενώ, όπως προέκυψε από την προανάκριση, νοίκιαζε κρεβάτια και σε Γεωργιανές με άδεια διαμονής στη χώρα.

Η σύλληψη της Γεωργιανής έγινε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στο νομό με συνολικά 21 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα. Μεταξύ αυτών και τρεις… αόρατους Ρομά, χωρίς ταυτότητα: Έναν 70χρονο στην Μπιρμπίτα και έναν 19χρονο στον καταυλισμό “Παναγάκια” του Ασπροχώματος, οι οποίοι κατηγορούνται και για ρευματοκλοπή, καθώς και έναν 48χρονο ομόφυλό τους. Οι τρεις τους, δεν έχουν ποτέ εγγραφεί σε Δημοτολόγιο γιατί δεν έχει δηλωθεί η γέννησή τους και άρα δεν υπάρχουν για το ελληνικό κράτος, παρά το προχωρημένο της ηλικίας των δύο εξ αυτών. Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής εξόρμησης συνελήφθησαν ακόμα ένας 58χρονος και ένας 63χρονος Έλληνες στην Καλαμάτα με ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 37,5 γραμ., 8 Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 7 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.


NEWSLETTER