Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 11:11

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε Μεσσηνία και Αργολίδα

Γράφτηκε από την
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε Μεσσηνία και Αργολίδα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (29-8-2013), έως και σήμερα (30-8-2013) πρώτες πρωινές ώρες, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 312 άτομα, εκ των οποίων 164 ήταν ημεδαποί και 148 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 258 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 179 άτομα, από τα οποία 79 ήταν ημεδαποί και 100 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 19 άτομα.

 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.

  • Τρείς (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -142.604,06-, -141.266,12- και -66.011,90- ευρώ αντίστοιχα.

  • Τρείς (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

  • Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

  • Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα τρεις (73) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έντεκα (11) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και τρεις (3) παραβάσεις για κατάληψη Αιγιαλού, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα (4) δισκία, τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  


NEWSLETTER