Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 17:00

Εξιχνίαση κλοπών σε Φοινικούντα και Μεθώνη

Γράφτηκε από την
Εξιχνίαση κλοπών σε Φοινικούντα και Μεθώνη

Ένας 21χρονος Ρομά από τη Βαλύρα του Δήμου Μεσσήνης κατηγορείται ότι μαζί με ακόμα 3 άγνωστους ομόφυλούς του είχαν εισβάλλει ξημερώματα στις 5 προς 6 Οκτωβρίου πέρυσι στο σπίτι ενός 84χρονου ηλικιωμένου για να τον κλέψουν, στη Φοινικούντα.

Οι ίδιοι κατηγορούνται επίσης για 3 κλοπές την ίδια νύχτα σε επιχειρήσεις στη Μεθώνη και από 2 αυτοκίνητα πέρυσι το Σεπτέμβριο στην παραλία Διβάρι του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθώς και την κλοπή πινακίδων πέρυσι στις 8 Αυγούστου από αυτοκίνητο στον Κακόβατο Ηλείας.

Η εξιχνίαση των 7 κλοπών έγινε ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος και την ΟΠΚΕ Μεσσηνίας. Οι κλοπές, για τις οποίες σε βάρος του 21χρονου και των άγνωστων συνεργών του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, διαπράχθηκαν πέρυσι κατά το χρονικό διάστημα από τις 8 Αυγούστου έως και τις 6 Οκτωβρίου -ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.   

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Οι κλοπές για τις οποίες κατηγορείται ο νεαρός Ρομά και οι άγνωστοι συνεργοί του είναι αναλυτικά οι εξής:

Τα ξημερώματα 5 προς 6 Οκτωβρίου πέρυσι εισέβαλαν συνολικά 4 άτομα σε σπίτι 84χρονου ηλικιωμένου στη Φοινικούντα κι αφού έψαξαν τα πάντα, έφυγαν με 1.000 ευρώ σε μετρητά και 15 κιλά ελαιόλαδο.

Την ίδια νύχτα κατηγορούνται ότι διέρρηξαν 3 επιχειρήσεις στη Μεθώνη, και συγκεκριμένα: Ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ από όπου έκλεψαν 200 ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές ύψους 200 ευρώ. Ένα καφέ-μπαρ και έκλεψαν 10 ευρώ, ενώ έκαναν ζημιές ύψους 100 ευρώ. Ένα καφενείο από το οποίο έκλεψαν ένα πορτοφόλι και 7 ευρώ.

Νωρίτερα στις 23 Σεπτεμβρίου φέρονται ότι οι ίδιοι έσπασαν τα πίσω δεξιά παράθυρα σε δύο νοικιασμένα αυτοκίνητα τουριστών στο Διβάρι, και συγκεκριμένα: ενός Γερμανού τουρίστα και έκλεψαν τη βαλίτσα του με ρούχα και προσωπικά αντικείμενα και ενός Ελβετού τουρίστα και έκλεψαν ένα σακίδιο πλάτης -το οποίο περιείχε ένα φορητό υπολογιστή και ρούχα.

Τέλος, πέρυσι στις 8 Αυγούστου κατηγορούνται ότι έκλεψαν μεσημεριανές ώρες τις πινακίδες κυκλοφορίας από το αυτοκίνητο Ελληνίδας.

Στην έρευνα που έγινε στον καταυλισμό του 21χρονου κατηγορούμενου στη Βαλύρα δεν βρέθηκε τίποτα από κλεμμένα αντικείμενα.


NEWSLETTER