Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 15:15

Εκλεψαν iPhone από κατάστημα στην Καλαμάτα

Εκλεψαν iPhone από κατάστημα στην Καλαμάτα

Φωτογραφία αρχείου

Μια 12χρονη και μια 30χρονη Ρομά έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο iPhone από την έκθεση του καταστήματος Κωτσόβολος στην Καλαμάτα, όπως προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό που παραδόθηκε από τους υπεύθυνους του καταστήματος στην Ασφάλεια Καλαμάτας.

Η κλοπή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, έγινε στις 15 Φεβρουαρίου και σε βάρος τόσο της ανήλικης όσο και της ενήλικης που φέρονται να διέπραξαν την κλοπή σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας δικογραφία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και μια 50χρονη ομόφυλή τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Πρόκειται για την κηδεμόνα που είχαν διορίσει οι δικαστικές αρχές Καλαμάτας στην ανήλικη Ρομά, ενώ η έτερη κατηγορούμενη για την κλοπή είναι κόρη της 50χρονης.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης συνέπεσε με την αστυνομική επιχείρηση που έγινε στο νομό στις 20 του περασμένου μήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν συνολικά 15 συλλήψεις. Η εν λόγω εξόρμηση ήταν μέρος ευρύτερων αστυνομικών επιχειρήσεων που διεξήχθησαν στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου το χρονικό διάστημα από 16 έως και 28 Φεβρουαρίου, οπότε συνελήφθησαν σε όλη την Περιφέρεια 51 άτομα, προσήχθησαν 88 και έγινε έλεγχος σε 972. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων αυτών ελέγχθηκαν 665 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 190 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν: 3 Έλληνες για ναρκωτικά από τους οποίους κατασχέθηκαν συνολικά μικροποσότητες ηρωίνης 2,2 γραμ. και χασίς 0,6 γραμ. 2 Έλληνες Ρομά για ρευματοκλοπή. 7 Έλληνες και 2 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.