Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 15:50

Ενίσχυση του Σταθμού Αεροδρομίου Καλαμάτας με αστυνομικούς

Γράφτηκε από την
Ενίσχυση του Σταθμού Αεροδρομίου Καλαμάτας με αστυνομικούς

Μεταξύ των αεροδρομίων τα οποία ενισχύονται με επιπλέον αστυνομικούς βρίσκεται και το “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” της Καλαμάτας.

Την Τρίτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε παρουσία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια πως ενόψει της τουριστικής περιόδου αεροδρόμια και πύλες εισόδου στη χώρα μας ενισχύονται, σε πρώτη φάση, με 1.188 αστυνομικούς. Ήδη, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στον αστυνομικό σταθμό του αερολιμένα Καλαμάτας έχουν αποσπαστεί μέσα στο Μάρτιο 3 αστυνομικοί, που προέρχονται από υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου -ενώ αναμένεται σταδιακά να προστεθούν και άλλοι.  

Όπως δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος “1.188 εκπαιδευμένοι αστυνομικοί προστίθενται αυτές τις μέρες στις υπηρεσίες ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Και σταδιακά θα προστεθούν όσοι ακόμη απαιτηθούν, καθώς και στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και τα υπόλοιπα σημεία εισόδου και εξόδου στην Ελλάδα”.

Θυμίζουμε ότι ο αστυνομικός σταθμός του αεροδρομίου Καλαμάτας λειτουργεί με δικό του προσωπικό από το Μάιο του 2018 και υπάγεται διοικητικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Μέχρι την ίδρυσή του, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο -οπότε και έχουμε το μεγάλο αριθμό πτήσεων εξωτερικού- 17 με 18 αστυνομικοί αποσπούνταν από τις υπηρεσίες τους.

Όμως ακόμη και με τον αστυνομικό σταθμό σε λειτουργία, η ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ελέγχου και επιτήρησης στο αεροδρόμιο προκαλεί ένα πρόβλημα, που έχει να κάνει με το διαθέσιμο προσωπικό που τον στελεχώνει -το οποίο απασχολείται κατά κύριο λόγο με τους ελέγχους επιβατών και τη φύλαξη του κτηρίου, σε βάρος της γενικότερης αστυνόμευσης του αερολιμένα. Έτσι, μέσα στη φουλ σεζόν, οπότε και αυξάνεται ο αριθμός πτήσεων εξωτερικού και κατ’ επέκταση ο αριθμός επισκεπτών, οι ανάγκες μεγαλώνουν και ενισχύεται το μόνιμο αστυνομικό προσωπικό. Συνήθως για την ενίσχυση του αστυνομικού σταθμού με επιπλέον προσωπικό μετακινούνται στην Καλαμάτα δόκιμοι αστυφύλακες, οι οποίοι κάνουν την πρώτη τους υπηρεσία στον αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, προκειμένου να καλύψουν τις εποχικές ανάγκες αστυνόμευσης, στο πλαίσιο της πρακτικής εκπαίδευσής τους.

Ν.Κ.


NEWSLETTER