Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 10:14

Μεσσηνία: Αύριο απολογείται ο 49χρονος, που κατηγορείται για βιασμό 92χρονης

Ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα μεσσηνιακά εγκληματολογικά χρονικά φέρεται να διαπράχθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Μελιγαλά, όταν 49χρονος επιτέθηκε σε μια 92χρονη στην αυλή του σπιτιού της και τη βίασε.

Το βιασμό της από τον συντοπίτη της κατήγγειλε η ίδια στο Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας και την Κυριακή ο κατηγορούμενος ως δράστης της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον της ηλικιωμένης αρχικά συνελήφθη για απόπειρα βιασμού. Χθες, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, που τού άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό, διατάραξη οικιακής ειρήνης και απλή σωματική βλάβη και τον παρέπεμψε στην κύρια ανάκριση. Στην ανακρίτρια όπου παραπέμφθηκε, ο κατηγορούμενος ως δράστης του βιασμού της ηλικιωμένης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η ηλικιωμένη γνώριζε τον κατηγορούμενο. Όταν αυτός της επιτέθηκε, έβαλε τις φωνές και αντιστάθηκε όσο μπορούσε, παλεύοντας και ζητώντας δυνατά βοήθεια. Ωστόσο, όπως ήταν πιο δυνατός και νεότερος από το θύμα του, ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε σωματική βία και εξανάγκασε την ηλικιωμένη σε σεξουαλικές πράξεις, που βάσει του νόμου συνιστούν βιασμό. Οι φωνές της γυναίκας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν που απέτρεψαν τον φερόμενο ως δράστη να ολοκληρώσει την συνουσία.

Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μετά την κατάθεση στις αστυνομικές αρχές το θύμα εξετάζεται από ιατροδικαστή. Επίσης γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις προς τεκμηρίωση της καταγγελίας, τα αποτελέσματα των οποίων αποστέλλονται αρχικά στην αστυνομική υπηρεσία που διενεργεί την προανάκριση και στη συνέχεια κοινοποιούνται στις δικαστικές αρχές.