Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 12:29

Μεσσηνία: Με περιοριστικούς όρους ο 49χρονος για το βιασμό 92χρονης - Τι υποστήριξε στην απολογία του

Γράφτηκε από την

“Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι…”: Αυτό φέρεται να υποστήριξε χθες στην ανακρίτρια ο 49χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Μελιγαλά μια 92χρονη, που τον είχε και δούλευε στα χτήματά της. Ο κατηγορούμενος, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του, επικαλέστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν θυμάται τίποτα γιατί ήταν μεθυσμένος…

Πιο αναλυτικά, εισαγγελέας και ανακρίτρια Καλαμάτας αποφάσισαν μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος με την υποχρέωση να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας και την ταυτόχρονη απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, καθώς και να μην πλησιάσει την καταγγέλλουσα σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Ο κατηγορούμενος, τον οποίο συντοπίτες του περιγράφουν ως άνθρωπο που συνηθίζει να προκαλεί τα σχόλια με ορισμένες αντικοινωνικές του συμπεριφορές, παρέδωσε στην ανακρίτρια υπόμνημα με τις θέσεις του και απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε” στο απολογητικό του υπόμνημα ο 49χρονος ζητεί τη μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας του βιασμού που του έχει απαγγελθεί, στο πλημμέλημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας του θύματος. Θέση που στηρίζεται στους ισχυρισμούς τού κατηγορουμένου και την κατάθεση της καταγγέλλουσας πως οι πράξεις δεν έφτασαν μέχρι του σημείου της συνουσίας και πως δεν έβγαλε τα ρούχα του θύματος.

Θυμίζουμε ότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο κατηγορούμενος φέρεται να εισέβαλε στην αυλή της καταγγέλλουσας και να της επιτέθηκε πισώπλατα, ενώ αυτή έβαλε τις φωνές και αντιστάθηκε όσο μπορούσε. Ωστόσο, όπως ήταν πιο δυνατός και νεότερος από το θύμα του, ο δράστης της επίθεσης με τη χρήση σωματικής βίας εξανάγκασε την ηλικιωμένη σε γενετήσιες πράξεις, που σύμφωνα με την κρίση του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε την ποινική δίωξη, βάσει του νόμου, συνιστούν βιασμό.

Ήδη, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μετά την κατάθεση της καταγγέλλουσας στις αστυνομικές αρχές, δόθηκαν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές παραγγελίες και απεστάλησαν τα ρούχα του θύματος στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, αλλά μέχρι χθες δεν είχαν γνωστοποιηθεί στις δικαστικές αρχές τα αποτελέσματα.

Ν.Κ.