Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 09:03

Οπαδική βία στην Καλαμάτα: Τραυματισμός με γυαλί στο κεφάλι και 30 ράμματα για 31χρονο

Γράφτηκε από την
Οπαδική βία στην Καλαμάτα: Τραυματισμός με γυαλί στο κεφάλι και 30 ράμματα για 31χρονο

Τριάντα ράμματα στο κεφάλι χρειάστηκε ένας 31χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ στην Καλαμάτα μετά τον κυριακάτικο αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από άγνωστα άτομα έξω από τις φοιτητικές εστίες στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης.

Οπως καταγγέλλει ο ίδιος λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, τον οποίο παρακολουθούσε με… ανάμεικτη παρέα σε καφετέρια, αντιλήφθηκε ότι κάποια άτομα έχουν πλησιάσει απειλητικά τον 36χρονο ξάδερφό του και έσπευσε να τον βοηθήσει. Τα άτομα αυτά (δύο εκ των οποίων με φανερά πρόσωπα και οι υπόλοιποι με καλυμμένα χαρακτηριστικά) που φέρονται να είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού ζήτησαν από τον ξάδερφό του σε έντονο ύφος να βγάλει τη μπλούζα της ΑΕΚ, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε στη συνέχεια και με τον ίδιο. Τα δύο ξαδέρφια δεν έφεραν ιδιαίτερη αντίσταση, όταν σε ανύποπτο χρόνο - σύμφωνα με την καταγγελία- ένα από τα παραπάνω άτομα χτύπησε τον 31χρονο στο κεφάλι πάνω από το δεξί μάτι με ένα γυάλινο αντικείμενο (πιθανόν ποτήρι ή μπουκάλι) τραυματίζοντας τον. Αιμόφυρτος ο 31χρονος κάλεσε σε βοήθεια, ενώ τα άτομα που είχαν κινηθεί απειλητικά εναντίον του τράπηκαν σε φυγή.

Ο 31χρονος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Στο σημείο βρέθηκε και η Αστυνομία καταγράφοντας το περιστατικό, ενώ χθες το θύμα κατέθεσε μήνυση.

Επειτα από έρευνες έχει ήδη συλληφθεί ένας 22χρονος για τη συμμετοχή του στο επεισόδιο. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Μιλώντας στην “Ε” ο δικηγόρος του θύματος της επίθεσης, Γιώργος Σκούλικας, ανέφερε:

“Ο εντολέας μου έπεσε θύμα απαράδεκτης, ακραίας και τυφλής οπαδικής βίας, από ομάδα κουκουλοφόρων, παντελώς απρόκλητα και αναίτια. Στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς το σπασμένο ποτήρι τον χτύπησε δυο μόλις εκατοστά από το δεξί του μάτι, ενώ έχασε πολύ αίμα. Έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ποινικές διαδικασίες εκ μέρους μας προκειμένου οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στις αρμόδιες αρχές και να τιμωρηθούν άμεσα και παραδειγματικά από την Δικαιοσύνη. Τέτοιες πράξεις ωμής και δολοφονικής βίας δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας και είναι απολύτως καταδικαστέες, Οι εικόνες της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού είναι ακόμα νωπές στη μνήμη μας”.


NEWSLETTER