Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 21:53

Μεσσηνία: Μπαράζ κλοπών από ανήλικους

Μεσσηνία: Μπαράζ κλοπών από ανήλικους

 

Δύο φίλοι, 15 χρόνων ο ένας και 16 χρόνων ο άλλος, έκλεψαν μέσα σε δυόμιση μέρες από το Κοπανάκι μια μηχανή μικρού κυβισμού, χρήματα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα από 3 αυτοκίνητα, ενώ προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα βενζινάδικο και ένα ακόμα αυτοκίνητο.

Οι δύο ανήλικοι, Έλληνες κάτοικοι της περιοχής, συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής από αστυνομικούς του Τμήματος Τριφυλίας, μετά την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού -στο οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταγραφεί μέρος της δράσης τους, που φέρεται να ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 5 του μήνα και να κορυφώθηκε την περασμένη Παρασκευή, οπότε συνελήφθησαν.

Πιο αναλυτικά, οι δύο έφηβοι κατηγορούνται ότι νυχτερινές ώρες της περασμένης Τετάρτης 5 προς Πέμπτη 6 του μήνα έκλεψαν ένα μοτοποδήλατο, το οποίο βρέθηκε και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη. Στις 6 προς 7 του μήνα φέρονται ότι παραβίασαν αυτοκίνητο και έκλεψαν από μέσα 10 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα. Την περασμένη Πέμπτη 6 του μήνα κατηγορούνται ότι έκλεψαν έναν φακό αξίας 80 ευρώ από ένα αυτοκίνητο, ενώ είχε προηγηθεί η κλοπή από ανασφάλιστο αυτοκίνητο, στις 5 προς 6 του μήνα, του χρηματικού ποσού των 8 ευρώ σε κέρματα και προσωπικών εγγράφων. Τέλος, οι δύο απόπειρες κλοπής, τις οποίες φέρονται να διέπραξαν οι δύο ανήλικοι, έγιναν σύμφωνα με την Αστυνομία την περασμένη Πέμπτη 6 του μήνα, οπότε κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν πρατήριο υγρών καυσίμων, καθώς και ένα αυτοκίνητο.

Επίσης, συνελήφθη και ο 55χρονος πατέρας του 15χρονου κατηγορούμενου, για παραμέληση εποπτείας του γιου του.

Ν.Κ.