Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 08:48

Πέντε συλλήψεις για άγριο καβγά στην Υπαπαντής

Πέντε συλλήψεις για άγριο καβγά στην Υπαπαντής

 

Ένας ακόμα άγριος καβγάς σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στην οδό Υπαπαντής στην Καλαμάτα τα ξημερώματα της Κυριακής, ήρθε να προστεθεί στα περιστατικά νεανικής βίας του περασμένου Μαΐου.  

Και αυτή τη φορά η ακραία βία έγινε το μέσο για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των θυτών και των θυμάτων, για να… διευκρινιστούν ζητήματα που ξεκίνησαν μέσα σε μπαρ της περιοχής και επεκτάθηκαν στο δρόμο.

Πιο αναλυτικά, δύο 20χρονοι και ένας 21χρονος Έλληνες από τη μια μεριά και ένας 21χρονος Έλληνας Ρομά και ο 20χρονος Έλληνας φίλος του από την άλλη, έπαιξαν καταμεσής στο δρόμο άγριο ξύλο με μπουνιές και κλωτσιές, σηκώνοντας στις 4 τα ξημερώματα τους περίοικους από τα κρεβάτια τους. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί επίσημα από την Αστυνομία, ο 21χρονος από την παρέα των 3 Ελλήνων κάρφωσε με σουγιά τον συνομήλικό του Ρομά στην ωμοπλάτη -ο οποίος μετά από αυτό, έφυγε μαζί με τον 20χρονο φίλο του και τραυματισμένοι ζήτησαν βοήθεια στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ο ένας 20χρονος από την παρέα των τριών Ελλήνων, με θλαστικά τραύματα και μικροτραυματισμούς στο πρόσωπο και αλλού, κατέληξε και αυτός με δικό του μέσο στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, όπου παρέμεινε για νοσηλεία. Και οι τρεις συνελήφθησαν από την Αστυνομία, όπως και, αργότερα το μεσημέρι, οι άλλοι δύο Έλληνες.

Οι 5 νεαροί συνελήφθησαν για συμμετοχή σε συμπλοκή και -κατά περίσταση- για βαριά σωματική βλάβη, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Χθες το μεσημέρι και οι 5 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τοὺς απήγγειλε κατηγορίες για μία σειρά από πλημμεληματικές πράξεις και παρέπεμψε τους 4 να δικαστούν σήμερα στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, ενώ στον 21χρονο Έλληνα, για την επίθεση με το σουγιά και τον τραυματισμό του συνομηλίκου του, άσκησε δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο 21χρονος οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Καλαμάτας και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Πέμπτη.

Ν.Κ.