Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 18:18

Εξιχνιάστηκαν 4 διαρρήξεις στην Αργολίδα

Γράφτηκε από την

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συνεχιζόμενες έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, 4 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών (και απόπειρες) σε οικίες, στο Κεφαλόβρυσο και την Αλέα Αργολίδας.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 23, 28 και 36 ετών αντίστοιχα και ενός ακόμη ατόμου, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, εκ των οποίων ο 28χρονος και ο 36χρονος, είναι ήδη κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από τον Ιούλιο έως και τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρες κλοπών:

  • Κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου του 2013, στην Αλέα Αργολίδας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπής χρήματα.

  • Την 11.8.2013, στο Κεφαλόβρυσο Αργολίδας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού χρήματα, χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο.

  • Την 27.8.2013, στην Αλέα Αργολίδας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

  • Την 28.8.2013, στην Αλέα Αργολίδας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις -50.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμό ΡΟΜΑ, που διέμενε ο 36χρονος, βρέθηκαν στην οικία του και κατασχέθηκαν, ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ως προϊόν κλοπής και -13- κροτίδες, ενώ συνελήφθη ο 17χρονος υιός του, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας για τα βεγγαλικά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.