Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 17:06

Καλαμάτα: Σύλληψη 22χρονου για άσκοπους πυροβολισμούς

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Σύλληψη 22χρονου για άσκοπους πυροβολισμούς

 

Για άσκοπους πυροβολισμούς συνελήφθη ένας 22χρονος Έλληνας την Πέμπτη στην Καλαμάτα, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο να πυροβολεί ένα πουλί με μονόκανο κυνηγετικό όπλο, το οποίο στεκόταν στα σύρματα της ΔΕΗ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας που τον συνέλαβαν είχαν πάρει και δει το βίντεο, οπότε τον αναζήτησαν στο σπίτι του. Εκεί, σε νομότυπη έρευνα, βρήκαν και    κατάσχεσαν το κυνηγετικό όπλο. Η σύλληψη του 22χρονου έγινε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης την Πέμπτη στο νομό.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 9 άτομα, και συγκεκριμένα: Ο 22χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα (άσκοπο πυροβολισμό), ένας 25χρονος Έλληνας στην Καλαμάτα γιατί σε έρευνα οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του 22,2 γραμ. Χασίς, ένας 26χρονος Ρομά για κλοπή χρημάτων από παγκάρι εκκλησίας στο Πήδημα, δύο Έλληνες Ρομά για ρευματοκλοπή, τρεις Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

ΞΗΛΩΣΕ ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ο 26χρονος Ρομά που συνελήφθη στο Πήδημα φέρεται ότι τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης ανέβηκε στη σκεπή της εκκλησίας των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, και αφού ξήλωσε τα κεραμίδια μπήκε στο ναό και έκλεψε από το παγκάρι 25 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, για τη σύλληψη του, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, αξιοποιήθηκε βιντεοληπτικό υλικό.

Στην εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της περασμένης Πέμπτης σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνελήφθησαν συνολικά 44 άτομα, προσήχθησαν 87 και έγινε έλεγχος σε 1.186. Επιπλέον, ελέγχθηκαν 903 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 359 παραβάσεις.

Ν.Κ.

 

 

 

 

 

 


NEWSLETTER