Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 08:30

Συνέλαβαν διαρρήκτες που δρούσαν από Οκτώβριο στην Καλαμάτα

Συνέλαβαν διαρρήκτες που δρούσαν από Οκτώβριο στην Καλαμάτα

 

Τους δύο διαρρήκτες, που από τον περασμένο Οκτώβριο έσπαζαν και έκλεβαν καταστήματα σε περιοχές της Καλαμάτας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας την περασμένη Τρίτη, μετά από σχολαστική έρευνα, περιπολίες και κατάλληλη επεξεργασία οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για έναν 18χρονο αλλοδαπό με ελληνική ιθαγένεια και έναν 29χρονο Έλληνα, οι οποίοι από τις 14 του περασμένου Οκτωβρίου έως και την περασμένη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, φέρονται ότι διέπραξαν μία ληστεία, 3 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής.

Χθες οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών της πόλης, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Ασφάλεια αφορά 4 αδικήματα: της ληστείας, της κλοπής κατ’ εξακολούθηση, της απόπειρας κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η κοινή δράση των δύο κατηγορουμένων ξεκίνησε στις 14 του περασμένου Οκτωβρίου, οπότε φέρονται ότι λήστεψαν μια υπάλληλο καταστήματος στις 2.30 τα ξημερώματα, στην οδό Ακρίτα.

Οι δράστες απείλησαν την υπάλληλο με ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, ενώ είχε κλειδώσει και ετοιμαζόταν να γυρίσει σπίτι της. Με την απειλή του μαχαιριού, της πήραν την τσάντα που περιείχε 120 ευρώ, το κινητό της τηλέφωνο, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα και τα κλειδιά του μαγαζιού.  

 

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Αφού “έκατσε” ο κουρνιαχτός της ληστείας, τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι έσπασαν την τζαμαρία ψητοπωλείου στην οδό Φαρών και έκλεψαν από μέσα 5.000 ευρώ, ενώ προκάλεσαν και ζημιές.

Στις 5 Νοεμβρίου, στις 3.30 τα ξημερώματα, κατηγορούνται πως έσπασαν τη γυάλινη πόρτα στο γραφείο πρατηρίου υγρών καυσίμων, στην οδό Λυκούργου. Οι διαρρήκτες μπήκαν μέσα και προκάλεσαν ζημιές, αλλά κατά λάθος ενεργοποίησαν το σύστημα πυρανίχνευσης, οπότε σήμανε ο συναγερμός και αναγκάστηκαν να φύγουν χωρίς να πάρουν κάτι.

Μετά το… φιάσκο στο βενζινάδικο, οι δράστες έμειναν άπραγοι για λίγο καιρό και επανήλθαν στην δράση την περασμένη Δευτέρα, επιλέγοντας να “χτυπήσουν” ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στις 2.30 τα ξημερώματα, λίγα μέτρα μακριά από το πρατήριο υγρών καυσίμων που κατηγορούνται ότι είχαν διαπράξει στις 5 Νοεμβρίου την απόπειρα. Από το πρακτορείο φέρονται να έκλεψαν 160 ευρώ, 9 πακέτα "σκρατς” και άγνωστο αριθμό λαχείων. Μάλιστα, δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά στις 5 το πρωί της ίδιας μέρας κατηγορούνται ότι έσπασαν τη γυάλινη πόρτα του οικήματος βενζινάδικου στην οδό Ναυαρίνου, και έκλεψαν από το ταμείο 150 ευρώ και πακέτα με τσιγάρα -ενώ έκαναν και ζημιές.       

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, μετά από κατ’ οίκον έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας, στην κατοχή των δύο κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που φέρονται να συνδέονται με την παραβατική δράση τους, εργαλείο θραύσης κρυστάλλων, 2 μαχαίρια, αποκόμματα από δελτία “σκρατς” και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατασχέθηκε και μια μηχανή μικρού κυβισμού ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ν.Κ.