Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 08:45

Αφαντος παραμένει ο 16χρονος για το μαχαίρωμα

Αφαντος παραμένει ο 16χρονος για το μαχαίρωμα

 

Ένας… τσαμπουκάς που ξεκίνησε μέσα και συνεχίστηκε έξω από το νυχτερινό κλαμπ στην οδό Υπαπαντής στην Καλαμάτα φαίνεται να στάθηκε η αφορμή που ώθησε τον 16χρονο να βγάλει το μαχαίρι, τραυματίζοντας τα ξημερώματα της Κυριακής το 42χρονο θύμα του στα πόδια.

Οι αστυνομικές αρχές συνέχιζαν και χθες τις έρευνες για να βρουν τον ανήλικο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης, δεν έχει βρεθεί ακόμη το αιχμηρό αντικείμενο -πιθανόν μαχαίρι- με το οποίο φέρεται ότι χτύπησε δύο φορές τον 42χρονο και στα δύο πόδια, τραυματίζοντάς τον σε γλουτό και μηρό. Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ασφάλεια Καλαμάτας εξετάζει προσεχτικά τα βίντεο που εξασφάλισε από κάμερες στην περιοχή, αλλά και φωτογραφίες από το χώρο όπου διασκέδαζαν με διαφορετικές παρέες ο 42χρονος και ο ανήλικος φερόμενος ως δράστης του μαχαιρώματος. Μάλιστα, κάποια άτομα που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο Ιστορικό Κέντρο, αναφέρουν ότι ο 16χρονος αφού χτύπησε τον ενήλικο άνδρα, έτρεξε μαζί με έναν φίλο του προς τους Αγίους Αποστόλους, προφανώς για να διαφύγει τη σύλληψη.

Χθες συγγενής του 42χρονου μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι “Mega”, είπε σχετικά με το περιστατικό: «Έγινε αυτό που έγινε εντάξει, γλύτωσε ο άνθρωπος. Ένα λάθος ήταν που τελείωσε. Ευτυχώς, ο άνθρωπος δεν έπαθε ζημιά. Από εδώ και πέρα ό,τι πράξει η δικαιοσύνη. Απλά είναι 16 χρονών παιδάκι. Δεν χρειάζεται να χαντακωθεί. Το θέμα είναι πως θα βοηθήσουμε αυτό το παιδί όχι πώς θα το καταστρέψουμε. Tο παιδί πριν από κάποια χρόνια είχε κάνει κι άλλη βλακεία. Πήγε αναμορφωτήριο. Βγήκε έξω πάλι τα ίδια κάνει. Αυτό το παιδί θέλει βοήθεια, δεν θέλει κυνήγημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έπρεπε να συμβεί. Συνέβη; Πώς θα το λήξουμε πιο όμορφα και πως θα βοηθήσουμε αυτό το παιδί; Από τη στιγμή πλέον, που ο ξάδερφός μου είναι καλά. Με τη φυλακή και με τον εγκλεισμό δεν βοηθιέται κανένας. Από την πλευρά μας, πιστεύω ότι δεν θα γίνει μήνυση, δεν θα γίνει τίποτα».

Θυμίζουμε ότι, όπως έγραψε από χθες η “Ε”, ο ανήλικος φερόμενος ως δράστης του μαχαιρώματος, είναι ο ίδιος που πέρυσι το Μάιο οδηγήθηκε στις φυλακές της Κασσαβέτειας ως προσωρινά κρατούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού στα τέλη Απριλίου είχε ξανά κατηγορηθεί ότι μαχαίρωσε με σουγιά πάνω σε καβγά έναν 28χρονο Αρμένιο στην πλάτη, έξω από νυχτερινό μαγαζί στην οδό Υπαπαντής.

Η προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί μόνο για ανήλικο που έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τους 6 μήνες.