Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 20:43

Νέο περιστατικό βίας στην Καλαμάτα: Αγριος ξυλοδαρμός μαθητή έξω από σχολείο!

Νέο περιστατικό βίας στην Καλαμάτα: Αγριος ξυλοδαρμός μαθητή έξω από σχολείο!

Νέος σοβαρός ξυλοδαρμός μαθητή συνέβη σήμερα λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έξω από το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, όταν ένας 16χρονος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ της πόλης πήγε για να πάρει μια φίλη του στο σχόλασμα και 5 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον δέρνουν με κλωτσιές και μπουνιές.

Ο ένας από τους 5 φέρεται μάλιστα να είναι συνομήλικος και συμμαθητής στο ίδιο σχολείο με τον παθόντα, ο οποίος κατέληξε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου δέχτηκε τις Πρώτες Βοήθειες, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και αναχώρησε για το σπίτι του.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας έψαξαν για να βρουν τον 16χρονο που φέρεται ως ένας από τους θύτες, αλλά έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί ούτε ο μαθητής ούτε οι γονείς του που αναζητούσαν οι αστυνομικές αρχές για να τους συλλάβουν για παραμέληση της εποπτείας του γιου τους.

Παράλληλα, γίνονται ενέργειες και διεξάγεται έρευνα τόσο για να διαπιστωθούν τα αίτια του ξυλοδαρμού, αλλά και για την ανακάλυψη της ταυτότητας των άλλων 4 θυτών.  

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Με αφορμή το σοβαρό περιστατικό με τον τραυματισμό του μαθητή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έκρηξη της σχολικής – εφηβικής βίας, που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στην πόλη! Την Πέμπτη το μεσημέρι, την ώρα που σχολούσαν τα παιδιά, λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του σχολείου μας, συνέβη σοβαρό περιστατικό με τραυματισμό ανηλίκου, μπροστά στα μάτια των μαθητριών/μαθητών! Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε η βία να είναι η καθημερινότητα των παιδιών μας! Δεν θα επιτρέψουμε να πιστέψουν ότι αυτή είναι μία φυσιολογική κατάσταση!

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να επανέλθουν η γαλήνη και η ειρήνη στη σχολική κοινότητα της πόλης μας! Απαιτούμε άμεση λήψη μέτρων για την επαρκή στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων της πόλης με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που από την μεριά τους θα ασχοληθούν είτε εξατομικευμένα με τις ανάγκες και τις δυσκολίες των εφήβων είτε πραγματοποιώντας προγράμματα ευαισθητοποίησης για θέματα συμπεριφοράς, επίλυσης συγκρούσεων, διαχείρισης θυμού κ.α.

Επίσης, δεδομένης της δύσκολης εποχής την οποία διανύουμε  και των ψυχοπιεστικών παραγόντων (ανεργία, ενδοοικογενειακή βία κ.α.) καθίσταται επιτακτική η υποστήριξη των γονέων όσο ποτέ άλλοτε από όλες τις δομές ψυχικής υγείας της πόλης".