Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 17:15

Ασκηση ετοιμότητας για έκτακτα περιστατικά στα Αεροδρόμια Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Ασκηση ετοιμότητας για έκτακτα περιστατικά στα Αεροδρόμια Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Άσκηση ετοιμότητας όλων των δυνάμεων για το ενδεχόμενο διαχείρισης έκτακτων περιστατικών πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα Αεροδρόμιο Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα στις 27 Μαΐου στην Καλαμάτα και στις 31 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας έλαβαν χώρα ασκήσεις ετοιμότητας με το σενάριο να εστιάζεται στις διαδικασίες ανταπόκρισης σε περιστατικό διαχείρισης ύποπτων αντικειμένων (παραδιδόμενων αποσκευών), με παράλληλη εκδήλωση περιστατικού ομηρίας (αυθόρμητη οχύρωση δράστη), εντός των χώρων των αερολιμένων, καθώς και Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμασία του βαθμού ενεργοποίησης και ανταπόκρισης όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων (αστυνομικών και λοιπών) στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών που έχει εκπονηθεί από την Ελληνική Αστυνομία.

Στις ασκήσεις συμμετείχε προσωπικό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Υ. Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης), του Ε.Κ.Α.Β. (παραρτήματα Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης) και Υπηρεσιών της Πολιτικής Αεροπορίας.