Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 12:50

Μπαράζ κλοπών και επίθεση σε αστυνομικούς από 45χρονο στην Ανω Μεσσηνία

Μπαράζ κλοπών και επίθεση σε αστυνομικούς από 45χρονο στην Ανω Μεσσηνία

Εξι περιπτώσεις κλοπών στην Οιχαλία εξιχνιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένας 45χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια και σωματική βλάβη.

Ο 45χρονος το μεσημέρι της Πέμπτης μπήκε σε αποθήκη στη Μάλτα του Δήμου Οιχαλίας και έκλεψε αλυσοπρίονο, μπαταρία από τρακτέρ και χάλκινα αντικείμενα αξίας 500 ευρώ. Ομως έγινε αντιληπτός από περίοικους και τράπηκε σε φυγή. Τον εντόπισαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας στο Φίλια, όπου κατοικεί και συνελήφθη αφού όμως αντιστάθηκε, χτυπώντας τους με τα χέρια και τραυματίζοντάς τους ελαφρά.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Οπως προέκυψε από την προανάκριση ο 45χρονος από τις 24 Απριλίου έως και τις 12 Ιουνίου είχε προχωρήσει σε πέντε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 24ης Απριλίου είχε κλέψει χάλκινα καζάνια αξίας 500 ευρώ από στάβλο στη Μάλτα, μεταξύ 3 και 19 Μαΐου είχε κλέψει από αποθήκη στο Φίλια καζάνια και άλλα χάλκινα αντικείμενα αξίας 1.500 ευρώ.

Ακόμη στις 10 Ιουνίου έκλεψε χάλκινο σωλήνα ύδρευσης, αξίας 60 ευρώ από το Φίλια, στις 11 Ιουνίου έκλεψε από σπίτι στο Φίλια τσάντα που περιείχε πορτοφόλι με 180 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Τέλος, η δράση του ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη όταν και έκλεψε αλυσοπρίονο και καζάνια αξίας 600 ευρώ, από αποθήκη στο Φίλια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας.