Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 10:06

Στο λιμάνι της Καλαμάτας 81 μετανάστες

Στο λιμάνι της Καλαμάτας 81 μετανάστες

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 81 μετανάστες που διασώθηκαν όταν το ιστιοπλοϊκό σκάφος που επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητο 86 ν.μ. νότια της Πύλου.

Αρχικά περισυνελέγησαν από παραπλέον σκάφος και στη συνέχεια με ενέργειες του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος έφτασαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας. Εκεί ξεκίνησε η καταγραφή τους από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και όπως προέκυψε πρόκειται για 7 Σύρους, 29 Ιρανούς, 22 Αιγύπτιους, 11 Αφγανούς, 8 Ιρακινούς, 8 υπηκόους Τουρκμενιστάν και έναν Τούρκο. Ανάμεσα τους βρίσκονται και 21 ανήλικοι, εκ των οποίων τα 8 είναι μικρά παιδιά, αλλά και 12 γυναίκες. Οι 81 μετανάστες φιλοξενούνται προσωρινά στις αποθήκες του λιμανιού, με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου να τους παρέχουν τρόφιμα, κουβέρτες και φάρμακα, ενώ εκεί βρέθηκαν τόσο μέλη του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και εθελοντές της ΟΑΚ Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας μετανάστης είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Οι λιμενικές αρχές διεξάγουν προανάκριση για να φανεί αν ανάμεσα στους 81 διασωθέντες μετανάστες, βρίσκονται και διακινητές.
Κ.Ηλ.