Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 07:27

Επνιξαν με πουκάμισο τον αρχιμανδρίτη

Γράφτηκε από την

Με ένα πουκάμισο που βρέθηκε τυλιγμένο στο λαιμό του έπνιξε ο δολοφόνος του τον 54χρονο αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλο. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα βεβαίωσε ότι ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία. Ηδη έχουν προσαχθεί πολλοί αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και ένας Ρουμάνος από την περιοχή. Αστυνομικές πηγές μάλιστα, αργά χθες το βράδυ, εξέφραζαν την αισιοδοξία τους αναφορικά με τη σύλληψη του δράστη, θεωρώντας τη θέμα ωρών. 

Ο αρχιμανδρίτης -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης- αρχικά δέχτηκε δύο χτυπήματα στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, με τηγάνι ή κατσαρόλα. Μετά ο δολοφόνος με το σπασμένο χερούλι του σκεύους κάρφωσε το θύμα στο κεφάλι πίσω από το αυτί.  Στη συνέχεια, και ενώ ο αρχιμανδρίτης ήταν αναίσθητος, ο φονιάς πέρασε το πουκάμισο γύρω από το λαιμό του θύματος: Το έκανε θηλιά και το έσφιξε, μέχρι το θύμα να πεθάνει από ασφυξία. Φεύγοντας ο δράστης άφησε τον αρχιμανδρίτη γυμνό σε ύπτια θέση στο δάπεδο της κουζίνας του σπιτιού. 

Η αστυνομική έρευνα στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του σεξουαλικού εγκλήματος ή της ληστείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι. Τα πάντα όμως είχαν γίνει άνω κάτω, και γι' αυτό ακόμη δεν έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς η πιθανότητα το έγκλημα να έγινε για να τον ληστέψουν και οι δράστες να είναι περισσότεροι από ένας. Αλλωστε, όπως μάθαμε, υπάρχουν μαρτυρίες οι οποίες αναφέρουν ότι στο σπίτι του θύματος τη μοιραία νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή μπορεί να μπήκαν δύο άτομα. Η Αστυνομία πάντως πιστεύει ότι το έγκλημα όπως έγινε μπορεί να το έχει κάνει και ένας μόνος του - ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχαν ίχνη πάλης, που σημαίνει ότι το θύμα δεν αντιστάθηκε. 

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και από προχθές το απόγευμα γίνονται προσαγωγές ατόμων, κυρίως αλλοδαπών από την περιοχή. Χθες το πρωί συνεχιζόταν και η έρευνα στον τόπο του εγκλήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το σπίτι αναστατώθηκε για να κλέψουν πράγματα αξίας ο δράστης ή οι δράστες - ωστόσο δύσκολα οι αστυνομικοί θα οδηγηθούν σε συμπεράσματα για το αν λείπουν αντικείμενα αξίας, αφού ο αρχιμανδρίτης ζούσε μόνος του. 

Ν.Κ.

* Διαβάστε για τη σύλληψη των δραστών εδώ