Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 08:05

Εκλεψαν πάλι την "Γεώργιος Δικαίος ΟΕ"

Γράφτηκε από την
Εκλεψαν πάλι την "Γεώργιος Δικαίος ΟΕ"

Μια ακόμη κλοπή, η δεύτερη σε διάστημα ενάμιση μήνα, έγινε προχθές και ανακαλύφθηκε χθες το πρωί από τους εργαζόμενους στο τυπογραφείο Δικαίου.  Αυτή τη φορά οι κλέφτες, τσιγγάνοι όπως καταγγέλλουν από την εταιρεία "Γεώργιος Δικαίος ΟΕ", ξήλωσαν τα πάνελ του τοίχου για να μπουν μέσα, έσπασαν τις πόρτες στα γραφεία και έκλεψαν εργαλεία, φαγώσιμα και ηλεκτρικές μικροσυσκευές από την κουζίνα.

Οι ίδιοι είπαν επίσης στην "Ε" πως τους έχουν κλέψει πάνω από 20 φορές την τελευταία 5ετία και κάνουν έκκληση προς την Εισαγγελία και το Δήμο Καλαμάτας, καθώς και τη ΔΕΗ, να ενδιαφερθούν για να απομακρυνθεί ο παρακείμενος καταυλισμός από τις όχθες του ποταμού Αρι. "Εχουμε χάσει το λογαριασμό, μας έχουν κλέψει πάνω από 20 φορές και αυτό γίνεται κάθε ενάμιση με δύο μήνες, μετά από αργίες", ανέφεραν χαρακτηριστικά. Το τυπογραφείο βρίσκεται έξω από τη ΒΙΠΕ, κοντά στον ποταμό Αρι και απέχει 200 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο. Το πρωί όταν πήγαν να ανοίξουν την επιχείρηση, τα βρήκαν όλα "λαμπόγιαλο" - όπως χαρακτηριστικά είπαν. "Εχουν σπάσει όλες τις πόρτες, έχουν ψάξει σε όλα τα γραφεία, έχουν σκορπίσει τα πάντα. Μπήκαν από την πίσω πλευρά του εργοστασίου, επειδή έχουμε κλείσει τις πόρτες και τα παράθυρα γιατί παλιά έσπαζαν τα τζάμια", ανέφεραν. Ετσι πλέον "σκίζουν τα πάνελ και μπαίνουν από κει". Κάθε φορά μάλιστα για να επισκευάσουν τις ζημιές που προκαλούν για να μπουν μέσα οι κλέφτες "μαζί με τους μαστόρους μας κοστίζει πάνω από 1.000 ευρώ". 

Αυτή τη φορά οι κλέφτες πήραν "όλες τις ηλεκτρικές μικροσυσκευές, γκαζάκια, τοστιέρες, καφετιέρες, καφέδες, ζάχαρη, ζαμπόν, τυριά". Καθώς και "όλα τα μικροεργαλεία, από το μέτρο έως τρυπάνια και σκερπάνια, εξαρτήματα από τις μηχανές των μηχανών, βίδες, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λειτουργήσει το τυπογραφείο". 

6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Είπαν ακόμη ότι εδώ και 6 χρόνια ζητούν από την Πολιτεία "να μας βοηθήσει. Στον καταυλισμό γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και η Αστυνομία το γνωρίζει - όποιος και να περάσει το βλέπει, αλλά και εμείς τους προσκαλούμε για καφέ να δουν τι γίνεται", σημείωσαν. Και έκαναν έκκληση προς το Δήμο Καλαμάτας "να κόψει η ΔΕΥΑΚ τις παροχές να μην έχουν νερό", καθώς και το διευθυντή της ΔΕΗ να πάρει μέτρα "γιατί παίρνουν ρεύμα από την κεντρική κολόνα, κι αφού έχουν ρεύμα και νερό δεν φεύγουν". Εκκληση έκαναν και προς τον εισαγγελέα "να δώσει εντολές να γίνουν οι διακοπές για να φύγει ο καταυλισμός από εδώ, αφού ούτως ή άλλως καταπατούν δημόσιο χώρο". Και πρόσθεσαν ότι "εμείς πληρώνουμε τους φόρους μας και κανένας δεν μας προσέχει - έρχονται μια φορά το χρόνο και τους κόβουν το ρεύμα, πάνε μετά οι τσιγγάνοι και το ξανασυνδέουν". Τόνισαν ακόμα ότι πρέπει "να βρεθεί μια λύση γιατί είμαστε μια επιχείρηση που στήθηκε με κόπο και αυτές τις εποχές μια μετεγκατάσταση δύσκολα μπορεί να γίνει - είναι η περιουσία μας και δεν είναι εύκολο να μετακινηθεί". 

Τέλος, σημείωσαν ότι "κάθε φορά ειδοποιούμε την Αστυνομία και για δεύτερη φορά ήρθε και η σήμανση και παίρνει αποτυπώματα - αλλά και αυτούς τους δικαιολογώ, τι να κάνουν δύο άτομα για ολόκληρη τη Μεσσηνία". Ενώ όπως είπαν απ' όλες τις κλοπές που έχουν καταγγείλει "μια φορά πέρυσι μας φώναξαν στο δικαστήριο για μια κλοπή που κάναμε καταγγελία πριν 5 χρόνια, και έγινε χωρίς τον κατηγορούμενο που φυλακίστηκε ερήμην σε τρεις μήνες". 

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER