Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 13:19

Παρουσιάστηκαν στην ΕΛΑΣ οι δημοτικοί αστυνομικοί

Γράφτηκε από την

Στις Αστυνομικές Υπηρεσίες Μεσσηνίας παρουσιάστηκαν χθες 11 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη καθοριστεί τι καθήκοντα θα έχουν.

Καθώς η μετακίνησή τους στις αστυνομικές υπηρεσίες είναι προσωρινή και δεν έχει οριστικοποιηθεί αν θα ενσωματωθούν στην ΕΛΑΣ ή πόσοι από αυτούς θα μείνουν. Πάντως, σίγουρα δεν θα τοποθετηθούν σε γραφεία, καθώς θα βγαίνουν έξω μαζί με τους αστυνομικούς αλλά δεν θα έχουν ενεργό ρόλο. Η παρουσία τους θα είναι επικουρική και θα φορούν την ίδια στολή με αυτήν που είχαν όταν υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία. Μόνο τα διακριτικά θα αλλάξουν και θα τα αντικαταστήσουν με αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι 11 που παρουσιάστηκαν χθες στις Αστυνομικές Υπηρεσίες Μεσσηνίας θα χρησιμοποιηθούν για μεικτές περιπολίες μαζί με αστυνομικούς στο πλαίσιο ελέγχων για διάφορα αδικήματα και ο ρόλος τους θα είναι βοηθητικός. Κανένας τους δεν πήγε στο Τμήμα Τροχαίας, αν και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η προσωρινή τοποθέτησή τους δεν μπορούν έτσι κι αλλιώς να υπογράφουν παραβάσεις που βεβαιώνονται. Επίσης έχει διευκρινιστεί από το Αρχηγείο της Αστυνομίας ότι δεν προβλέπεται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί να οπλοφορούν.

 

Ν.Κ.